1. |
fuszernovenyek (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
Joghurttorta (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
3. |
viva itallia (mind) |
69 sor |
(cikkei) |
4. |
Koszonet, fuszernovenyek (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
5. |
tojasfozo (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
6. |
tojasfeherje (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
7. |
Karaj (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
8. |
Foleg fuszerek (mind) |
134 sor |
(cikkei) |
9. |
bodzaszorp, bodzaital (mind) |
119 sor |
(cikkei) |
|
+ - | fuszernovenyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Altalaban a Kaisers boltokban láttam cserepes fuszernovenyeket, pl. a
Budapest Skalaban. Ezen kivul rendszeresen van a Kelet Pesti Metroban is.
Egyszer vettem egy harom cserepes csomagot (menta, citromfu es meg valami)
es kiraktam az irodamban. Isteni illat volt, csak a sotet miatt gyorsan
elpusztult.
Tucsi
|
+ - | Joghurttorta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho Mindenkinek!
Gyumolcsos joghurttorta 10 szemelyre
Hozzavalok:
3 tojas
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
margarin
8 dl joghurt
30 dkg kivi vagy narancs
10 dkg haztartasi keksz
4 csapott teaskanal zselatin
10 dkg porcukor
Elkeszeites:
A harom tojasbol a lisztbol es a cukorbol keszits piskotatesztat. Egy magas sze
lu tortaformat kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tesztat es susd ki. (A tesztat
a formaban hagyd kihulni!) A zselatinport keverd el 4 dl vizzel es forrald
fel. A gyumolcsot tisztitsd meg, kockazd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezek
et keverd ossze a joghurttal. Adj hozza porcukrot, s keverd hozza a kihult zsel
atin oldatot. Ezt a masszat teritsd el a piskota tetejen, s a tortat tedd hutob
e, hogy megdermedjen.
--
udv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika
|
+ - | viva itallia (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho Mindenkinek!
Viva Italia!
Capri salata
Hozzavalok: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg kozepes paradicsom, 2 agacska bazsal
ikom, olivaolaj, so, bors, talalashoz lollo rosso salatalevelek.
A mozzarellat es a paradicsomot felkarikazzuk egy centis szeletekre.. Egy nagy
lapos talat kirakunk megmosott salatalevelekkel, es a sajtot a paradicsommal fe
lvaltva lerakjuk csiga alakban a tanyer szele felol a kozepe fele haladva. A sa
latat meglocsoljuk olivaolajjal, fuszerezzuk soval, borssal es frissen leszedet
t, elmorzsolt bazsalikomlevellel.
* * *
Minestrone
Leves firenzei modra
Hozzavalok: 10 dkg halvanyitozeller-szar, 1 fej voroshagyma, 1 szal porehagyma,
2 gerezd fokhagyma, 2 zoldpaparika, 4 szal sargarepa, 2 szal petrezselyemgyoke
r, 10 dkg burgonya, 2 fej kaposzta, 10 dkg hamozott, elofozott konzerv paradics
om, 10 dkg elofozott nagy szemu feherbab, 10 dkg cukkini, 4 evokanal olaj, 1,5
dl viz vagy eroleves, so, bors, bazsalikom, talalashoz parmezan sajt.
A felapritott hagymat, fokhagymat, felkarikazott poret es zellerszarat az olajo
n 5 percig uvegesre paroljuk, es egy picit megsozzuk. Ezutan hozzaadjuk a felka
rikazott sargarepat, petrezselyemgyokeret, kockara vagott burgonyar, kaposztat,
konzerv paradicsomot es a babot. A levest felontjuk a vizzel vagy erolevessel,
egy kicsit megsozzuk, borsozzuk. A levest keszre fozzuk 20-25 perc alatt. Az u
tolso tiz percre hozzaadjuk a felkockazott cukkinit is.
A levest bazsalikommal is fuszerezhetjuk izles szerint, valamint talalaskor res
zelt parmezannal szorhatjuk meg a tetejet.
* * *
Spagetti sult fokhagymaval
Hozzavalok: 3 fej fokhagyma, egy keves olaj vagy un. cooking spray (nagyobb uzl
etekben kaphato), 1 evokanal dijoni mustar, 2 evokanal citromle, orolt feketebo
rs, 1 csesze (2,5 dl) cukkini, 1 csesze gomba, 1 evokanal vaj, fel csesze viz,
1 kozepes paradicsom, 25 dkg spagetti.
A fokhagymakat kenjuk be olajjal, es egyenkent csomagoljuk be alufoliaba. Tegyu
k oket kisebb sutoedenybe es sutoben sussuk meg. Hagyjuk kihulni 10 percig. Sze
djuk szet gerezdekre a fokhagymakat, es egy edenybe nyomjuk ki a gerezdek belse
jet, a hejat dobjuk el. A puha sult fokhagymat, a mustart, a citromlevet es a b
orsot tegyuk turmixgepbe es jol keverjuk ossze.
A felkockazott cukkinit es a felszeletelt gombat forro vajban sussuk 3 perc ala
tt ropogosra, adjuk hozza a fokhagymas kremet, az aprora vagott paradicsomot es
a vizet. A tuzet vegyuk takarekra, es csak addig fozzuk a szoszt, amig jol at
nem forrosodik. A spagettit fozzuk ki sos vizben, majd szurjuk le.
A spagettit szedjuk talba, es ontsuk ra a szoszt. Talaljuk forron.
* * *
Saltim Bocca
Romai recept
Hozzavalok: 6 szelet csirkemell, 6 vekony szelet fustolt sonka, 6 zsalyalevel,
liszt, vaj, so, bors, szaraz tokaji bor, fogpiszkalo.
A csirkemelleket egy kicsit megsozzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. M
inden husszeletre egy szelet sonkat es arra egy-egy zsalyalevelet tuzunk a fogp
iszkaloval. A szeleteket forro vajban sutjuk meg, oldalankent 2 percig, majd me
glocsoljuk a borral, es tovabb sutjuk, amig a bor elparolog.
Zold salataval kinaljuk.
Ha kell, meg lehet folytatni a sort!
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika
|
+ - | Koszonet, fuszernovenyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
1)
Megegyszer Mindenkinek koszonom, aki segitett tajakoztatni a
berbecsrol, illetve, aki a bodzaszorppel kapcsolatban informalt.
Azt meg kulon is koszonom Editnek, hogy ki is lehet rantani a viragjat.
:-)))
No es nem utolso sorban nagyon felkeltette erdeklodesem a
bodzavirag termesebol keszitheto szorp. Valaki ismeri szemelyesen
is? Nagyon erdekelne milyen jellegu ize van. :-)
2)
Kicsi Niagaranak
> Ha pl bemegyek a
>Nyugati Kaiser's-be akkor ott kapok cserepes novenyt? Nem tudom, en meg
>soha nem lattam. :o( Na mindegy majd korulnezek. :o)
Azt nem tudom, hogy a Nyugati Kaisersben van-e es hol talalhato, de
(lokalpatriota vagyok) itt Budan a Skala alatti Kaisersben rogton a bejarat
mellett balra talalhato cserepes fuszernoveny. Jomagam is vettem mar itt.
Zitahoz kapcsolodva, o mar emlitette, a Vamhazkoruti Nagycsarnokban is
van, ott nagyobb a valasztek. En tobbek kozt, itt vettem egeszen kulonleges
gorog bazsalikomot, sokkal kisebbek a levelei, mint a masiknak. Ezt
pl. mindenfele paradicsomos etelbe bele lehet fozni, nagyon jo izt ad ;-).
Itt minden fuszernoveny 200 Ft, de talan nagyobb egy kicsit, mint a
Kaisersben. Ezen kivul szoktam latni a Fehervari uti (XI. ker.) piacon is
fuszernovenyeket Ez is veletlenul itt van a szomszedsagomban. :-))
Szeretettel Zsoka
|
+ - | tojasfozo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Ez az edeny egg poacher, miutan az ilyen gozolt tojast poached egg-nek
>hivjak. Pesten biztos nem lehet kapni, de ha megirod mikor jossz
>legkozelebb Angliaba, en szerzek Neked ilyet. A svajcban elo baratnom is
>vitt haza egyet magaval. Bizony lehet kapni.
>Juli
Dehogynem lehet Pesten kapni, en mar tobb helyen is lattam.
Legutobb, ha jol emlekszem, a kispesti Media Marktban.
Gondolkoztam is, hogy megveszem, de az az igazsag, hogy
nekem a hagyomanyos vizben fozes is megfelel.
Udv: Afonya
|
+ - | tojasfeherje (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Zita itt is, sziasztok tobbiek!
Nagyon finom mogyoros piskotat lehet kesziteni tojasfeherjebol. Ime:
Hozzavalok:
4 tojasfeherje
10 dkg barna cukor
14 dkg daralt mogyoro
csipet so
Ez egy lapnak valo mert nem no annyira meg mint a \"normal\" piskota lap.
Felverjuk a tojasfeherjekbol a habot, bele a cukrot, a csipet sot majd ovatosan
a mogyorot a kemeny habba, fakanallal osszekeverem ovatosan. Kb. 5 perc kell
neki 180 fokon (elektromos suto) hogy felhuzodjon utana 25 perc 150 fokon.
Racson kihutjuk utana. En sutes, kihules utan fagyasztottam es kituno volt.
kakos tejszines krem kerult a lapok koze es a tetejere is, feher tejszinnel
diszitettem, talalas elott majd ket napot hutoben ult, nagyon-nagyon finom
volt, igaz nem erzekeny gyomruaknak valo, a sok mogyorot nem konnyu
megemeszteni es a sok feherje miatt is igazi kaloriabomba.
Hogy a rengeteg sargajat mire lehet felhasznalni? Kremeknek pl. de varok
otleteket!
Jo fozicsket!
Agni
> ---------------------------------------------------------------------
http://www.netposta.net NetPosta, E-m@il ingyen!
|
+ - | Karaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
NE TUDD KI
Ime egy egyszeruen elkeszitheto, de nagyon finom ebed receptje. Mindenkinek jo
etvagyat kivanok hozza.
Serteskaraj kelkaposztaba belelve
Hozzavalok:
80 dkg. serteskaraj (csont nelkul), 20 dkg. gomba, 1 fej hagyma, 20 dkg baco
n
szalonna, 30 dkg kelkaposzta, 20 dkg fustolt szalonna, 1 tojas, 10 dkg zsí
r
(vagy olaj, vagy akar margarin is jo), so, bors, 1 csomag petrezselyemzold.
Elkeszites:
A karajt sozzuk, borsozzuk be, majd forro zsirban megforgatva kisse elosutjuk.
A
zsiradekbol kiveve hidegre tesszuk.
A jol megmosott gombat es a hagymat kis kockakra vagjuk, es az aprora vagot
t
petrezselyemzolddel egyutt a zsiradekben megpiritjuk. Hozzakeverjuk a felver
t
tojast, majd soval, borssal fuszerezzuk. Kihutjuk. A fustolt szalonna felet apr
o
kockara vagjuk es az elkeszult gombapepbe keverjuk.
A kelkaposztat komenymagos-sos vizben puhara fozzuk. Ezt is kihutjuk.
A masik felet a fustolt szalonnanak csikokra vagjuk a tepsibe helyezzuk, melyb
e
kesziteni fogjuk az etket. Erre helyezzuk a kelkaposzta levelek felet
,
rahelyezzuk az elosutott serteskarajt, majd jol megkenjuk a gombapeppel
.
Kelkaposzta levelekkel befedjuk es a tetejet szalonnaszeletekkel (bacon
)
boritjuk be. Nem tul forro sutoben kb. 1-1 1/2 orat sutjuk. Forron, egeszbe
n
tesszuk az asztalra, majd felszelteljuk. Koretnek nagyon finom hozza
a
burgonyakrokett.
|
+ - | Foleg fuszerek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ezt sajnos visszakaptam, mert ekezet volt a subjectben, de
azert talan nem tul keso
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Erdelyi berbe'cstokany ( 27 sor )
> Idopont: Tue Feb 15 15:45:34 EST 2000 KONYHA #460
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Szervusztok Konyhasok!
>
> Ide masolok egy receptet, amely a Pesti Hirlap
fozoversenyen dijat nyert,
> valoszinuleg 1934-ben. A _legujabb_ regi konyvembol. Ha
valaki tudna mit
> jelent a berbe'cs igy ekezettel, nagyon megorvendeztetne,
ha tudatna velem
> is. :-))
Birkát jelent. Kösz a receptet!
>
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Re: KONYHA *** #459 ( 14 sor )
> Idopont: Tue Feb 15 04:46:55 EST 2000 KONYHA #460
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>
> 1, mit erdemes ultetni?- bazsalikom, menta, oregano,
tarkony, citromfu,
> snidling
En meg kakukkfuvet és metelopetrezselymet is szoktam,
erkelyladaban, magrol
> 3, hol lehet magokat kapni? - en leveles novenykeket
vettem kis cserepben
> Kaiser"s, Julius Meinl. 150-200 Ft. Szerintem meg korai
megvenni, mert
> elegge megviselte oket a teli napfenyhiany.
De lehet magot kapni a gazdaboltokban, illetve ilyenkor
(kezd szezonja lenni)
nagyon sok ABC-ben és Gyorben pl. a Spar-ban is.
>
> 4, Valamilyen konyv vagy netcim, ami ezt osszefoglalja.-
passz
En is ajánlom a Fuszerek konyvét. Nekem is '72-es van, de
biztosan jott ki uj
>
> =======================================================
> Felado : [Japan]
> Temakor: Bojtorjan ( 20 sor )
> Idopont: Tue Feb 15 05:41:43 EST 2000 KONYHA #460
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sajnos nem vagyok botanikus s a szotarakra hagyatkozva
fogadtam el, hogy a
> japan gobo=magyar bojtorjan.
Meg kellene probalni latin nevet megtudni, ugy konnyebben
azonosithato
> En feltetlenul ultetnek bazsalikomot, kakukkfuvet,
snidlinget (jo sokat :-)
> ), fodros petrezselymet, zsalyat, rozmaringot (csirkehez
nagyon finom!)
> Aztan lehet kulonlegessegeket is, de azokkal meg nem
probalkoztam.
> Tapasztalatom szerint viragladaban, cserepben nem
fejlodnek ki annyira a
> fuszernovenyek, pl. a bazsalikom se bokrosodik el. Kertben
pedig hatalmasra
> no, es nagyon megsurusodik. Szoval ha van kert, oda
erdemes kiultetni.
>
Viszont van, amit akkor is erdemes ladaba ultetni, ha van
kert, mert telen be lehet
vinni, es mindig van zold
>
> >2, Milyen gondozast igenyelnek
> Ha palantat veszel, akkor csak szorgalmasan ontozni kell
oket. Ha magrol
> veted, az elejen kicsit maceras a csiraztatas, az egyeles,
a szetultetes,
> stb., de nem megvalosithatatlan. :-) Kitartas kerdese.
En mindig magrol vetettem, egyenesen ladaba, es semmi
egyeles. A legnehezebb a
kitartas, mig egy telep szedhetore "erik"
>
> =======================================================
> Felado : [Sweden]
> Temakor: Ket kerdes legfokeppen ( 23 sor )
> Idopont: Tue Feb 15 20:17:36 EST 2000 KONYHA #460
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>
Szia, druszam!
> Mi a magyar neve annak a hagymafajtanak, ami egy jol
megtermett
> ujhagymara hasonlit, bar a levelei inkabb a fokhagymaera
hasonlitanak?
Po're'hagyma, vagy egyszeruen csak póré
> Egy un citronmelisst/nem a citromfa levele/
> alkalmaztam es eppen ezert kerek nemi segitseget.
Citromfu"?
> Akit erdekel pl az afrikai, indiai kaja, az sikitson es
tudok egyparat.
Johet! Foleg afrikai erdekel - indiai konyveim vannak
> Ezt viszonzaskeppen ajanlottam a segitseg
elleneben./Maganban is./
De nem viszonzaskent, csak ha kedved van - es maganba
lehetne ekezetesen is, mert
ez igy egy teboly - azert is irok ilyen ritkan
Udv mindenkinek
Szinten Edit
|
+ - | bodzaszorp, bodzaital (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Temakor: rantott akacvirag es bodzaszorp? ( 36 sor )
> Idopont: Mon Feb 14 07:22:58 EST 2000 KONYHA #459
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> palacsintatesztaban kisutott akacviragot. O ezt ugy keszitette, hogy a tanya
> szelen boven termo akacfakrol leszedte a meg bimbos, de mar majdnem
> kibomlott viragfurtoket, es vizbe martotta, nem aztatta, de azt gondosan
> megnezte, hogy ne legyen rajta rovar, majd egy kicsit megcukrozott suru
> palacsintatesztaba martotta es halvanysargara megsutotte.
Probaljatok ki ugy, hogy a palacsintatesztat - amit kisse surubbre
keszitunk, mint rendesen -, nem tejjel, hanem felszaraz vagy feledes
feherborral keszitetek el (fele viz-fele bor osszeallitasban) . Nagyon finom ug
y is
> Nagyon, nagy elvezettel olvasom tudositasaid nekunk gastrofileknek. (Bocs,
> ez egy sajat krealmanyu szo, elnezest, hogy ilyen bugyuta.)
Egyaltalaban nem bugyuta! Mar miert ne lehtnenk mi gastrofilek? :-))
Hello, Zsoka es a Tobbiek!
Szova a bodza. Mar keszen voltam ezzel, de - sajnos -, anyosom
mentalis allapota, meg a meg gipszben levo kezem miatt nagyon
keves idom jut a szamitogepre.
A bodza viragat NEM SZABAD LEMOSNI !
azzal ugyanis az osszes viragport - ami a muskotalyos izt adja -
kikuldenetek a lefolyoba.
Szedeskor kell arra ugyelni, milyen helyrol es milyen tanyerokat
szedsz le. Ha ut mellol szedhetnetek csak, inkabb mondjatok le
rola, mert mosassal az olom ellen nem tehetunk semmit!
Tehat:
Friss bodzaital
5 liter vizhez
80 deka - 1 kg cukor
9-10 db bodza virag-tanyer lerazott szirmai
kaveskanalnyi borko"sav
2 citrom vekony karikara vagva
1 zacsko vanilias cukor
Van egy zarhato fedelu kb 6-7 literes vodrom. Abba belekarikazom a
citromokat, belerakom a borko"savat, a vanilias cukrot es az egy kg cukrot.
Ezutan feltoltom 5 liter hideg vizzel es jol elkeverem, amit tobbszor meg-
teszek, hogy elolvadjon a cukor.
A bodzaviragokat metszoolloval, szaraz, napos helyrol szedem le es
alatartom a kosaramat, mert csak a jol kinyilt, csupa viragpor bodzabol
lesz finom a szorp is es a friss ital is. Vigyazzatok, mert nedves
idoben konnyen leveltetvesedik a virag nyele/szara/kocsanya, tehat
csak azt vagjatok le, amelyiken nem talaltok lakotarsat.
Egy lapra lerazogatom a bodzaviragot. Lesz olyan is, amit kezzel kell
noszogatni, mert nem mind egyszerre van azonos eresi stadiumban.
Azert papirra, mert igy van idod kivalogatni egyeb porzassal elfoglalt
tobblabut is.
A megtisztitott viragszirmot a porral egyetemben beleszorom a cukros
vizbe es letakarva, idonkent megkeverve legalabb egy napig allni
hagyom. Masnap mar fogyaszthato. De ket nap mulva finomabb.
A harmadik napon mar nem eleg a huvos helyen tartas, palackozni
kell, ha marad es a hutoszekreny ajtajaban meg egy par napig gye-
rekek szamara is fogyaszthato allapotban marad.
(A huto ajtajaban is dolgozik am a cukor! Mi kiprobaltuk, es ugyaneb-
ben a keverekben a huto ajtajaban kellemesen pezsgo, alacsony al-
koholtartalmu, igen finom udito italt kaptunk. De kicsi a huto. :-)) )
<><<><><<>
Bodzabor
5 liter vizben felfozunk 2 kg cukrot es hulni hagyjuk.
Leszedem a bodzaviragokat, 10 tanyernyi jol kiviragzott elegendo.
Leszedegetem es a langyosra hult cukros vizbe szorom.
Egy kis cseszeben feloldom a 1 dekanyi elesztot es elkeverem a
bodzas - cukros vizzel. 2 citromot karikara vagok es egy egesz
citrom kifacsart levet, amugy husostol, magostul beleontom.
Teszek bele 4 evőkanál mézet es alaposan elkeverem.
A nyert folyadekot elosztom ket nagyobb uborkasuvegben es
kistanyert, vagy regi tipusu pelenkadarabbal, vagy tobb retegben
hajtogatott gezzel lekotom az uvegek szajat, mert uvegben erik
meg a legjobban.
Napos helyre teszem es beken hagyom 3 hetig, illetve addig, mig
a bodzaszirmok leszallnak az uveg aljara.
Na, akkor le lehet mar fejteni az aranysarga szinu italt, amit uve-
gekbe toltve, ledugaszolva pinceben - vagy egyeb huvos helyen
erlelunk tovabb.
(Anyamnak egyszer sikerult fantasztikus pezsgot csinalnia.
Ugyanigy jart el, de a palackba bekerult lefejteskor valamennyi
sepro az aljarol es ujraerjedt a lefejtett bor. Az eredmenyt
a szulinapomon (dec. 29.) lattuk meg, mert mamacska elrejtett
negy uvegnyi bodzabort a tobbiek elol. akkorat pukkant, mint
egy igazi pezsgo, utolerhetetlen ize volt.
<><><><>
Szandekosan a kovetkezokeppen ajanljak:
Bodzapezsgo:
4.5 liter vizet forralj fel 70 deka cukorral es kevergesd, amig
feloldodik. 2 citrom hejat reszeljuk le, majd a pucer citromot
vagjuk felbe es facsarjuk a levet a cukros vizbe. 2 evokanal
almaecetet ontsunk bele, szorjuk bele a viragokat es letakarva
hagyjuk allni 24 - 36 oraig oraig. Ezutan szurjuk at a levet
hajtogatott gezlapon, uvegedenybe. Napos helyen hagyjuk
erni legalabb ket hetig.
Hutsuk be es igy kinaljuk.
<><><><<>
Bodzaszorp:
4 liter vizhez hozzaadok 2 kg cukrot, 2 szem szegfuszeget,
egy tasak vanilias cukrot. Felforralom es langyosra hutom.
Beleszorom 10 bodzatanyer szirmat es viragporat, egy kaveskanal
borkosavat, vagy citromsavat, belefacsarok 1 egesz citrom levet es
ket egesz citromot felkarikazva hozzateszek. Ket-harom napig napos
helyen erlelem es ha mar a viragszirmok kezdenek fentrol lefele is van-
dorolni, akkor hozzakeverek egy kaveskanal natrium benzoatot.
Kevergetem, mig elolvad es ezutan szurom le a szorpot.
Palackokba toltom es huvos helyen tarolom.
(Nagyanyam parafadugoval dugta be es olvasztott viasszal csorgatta
le a dugot. Akinek modjaban all, probalja ki.)
Ezt az italt vizzel vagy asvanyvizzel kell higitani fogyasztas elott.
Maria
|
|