Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHON 499
Copyright (C) HIX
1996-03-09
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 javaslat (mind)  6 sor     (cikkei)
2 Szoljanka (mind)  30 sor     (cikkei)

+ - javaslat (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Javaslom az Otthonka nev helyett a Kukta, Konyhamoly vagy Hungry Hungarian
nevek valamelyiket.
Holgyek, urak semmilyen mas szellemi termekre nem futja?
Kitartoan koplalva varom, hogy mas tema is felbukkanjon.

Tisztelettel, Fogarasi Miki
+ - Szoljanka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszonom Hannanak es Marthanak a recepteket. Erdekes etel ez a szoljanka,
mert eleg sokfele elkeszitesi modja van, de egy biztos: nagyon finom. 

Idokozben mas forrasbol (egy egykor Kijevben tanulo holgytol) is kaptunk egy
receptet. A teljesseg (vagy az ahhoz kozelites) kedveert ezt is beirom:

Hozzavalok:
1/2 kg hus a husleveshez
30 dkg sult vagy fott hus (esetleg porkoltmaradek), virsli
4 savanyu uborka
2 fej hagyma
2 evokanal paradicsompure
3 evokanal olaj
1 evokanal kapribogyo
par szem olajbogyo
1 dl tejfol
1/4 citrom
esetleg gomba es paradicsom

A hagymat olajon megpiritjuk, hozzaadjuk a paradicsompuret es egy kis
huslevest. Belevagjuk az uborkat. A virslit es a fott vagy sult hust
(porkoltmaradekot) hozzaadjuk, majd felengedjuk a tobbi huslevessel, kapri-
es olajbogyot beletesszuk, soval, baberlevellel izesitjuk. Paradicsomot es
gombat is vaghatunk bele. 5-10 percig fozzuk. Citromszelettel, aprora vagott
petrezselyemzolddel es tejfollel izesitjuk.

Azert higgyetek el, hogy finom:-)

Jo etvagyat!
Kerekes Peter

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS