Javaslom az Otthonka nev helyett a Kukta, Konyhamoly vagy Hungry Hungarian
nevek valamelyiket.
Holgyek, urak semmilyen mas szellemi termekre nem futja?
Kitartoan koplalva varom, hogy mas tema is felbukkanjon.
Tisztelettel, Fogarasi Miki
|
Koszonom Hannanak es Marthanak a recepteket. Erdekes etel ez a szoljanka,
mert eleg sokfele elkeszitesi modja van, de egy biztos: nagyon finom.
Idokozben mas forrasbol (egy egykor Kijevben tanulo holgytol) is kaptunk egy
receptet. A teljesseg (vagy az ahhoz kozelites) kedveert ezt is beirom:
Hozzavalok:
1/2 kg hus a husleveshez
30 dkg sult vagy fott hus (esetleg porkoltmaradek), virsli
4 savanyu uborka
2 fej hagyma
2 evokanal paradicsompure
3 evokanal olaj
1 evokanal kapribogyo
par szem olajbogyo
1 dl tejfol
1/4 citrom
esetleg gomba es paradicsom
A hagymat olajon megpiritjuk, hozzaadjuk a paradicsompuret es egy kis
huslevest. Belevagjuk az uborkat. A virslit es a fott vagy sult hust
(porkoltmaradekot) hozzaadjuk, majd felengedjuk a tobbi huslevessel, kapri-
es olajbogyot beletesszuk, soval, baberlevellel izesitjuk. Paradicsomot es
gombat is vaghatunk bele. 5-10 percig fozzuk. Citromszelettel, aprora vagott
petrezselyemzolddel es tejfollel izesitjuk.
Azert higgyetek el, hogy finom:-)
Jo etvagyat!
Kerekes Peter
|