Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 55
Copyright (C) HIX
1998-12-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Savanyusagok. (mind)  45 sor     (cikkei)
2 Szarnyasokhoz toltelek. (mind)  37 sor     (cikkei)

+ - Savanyusagok. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Most jutott eszembe, hogy a karacsonyi zsiros etelekhez sava-
nyusag is kell. Itt irok nehanyat:

Cekla:

A ceklat (kb. 2 kg.) jol megmossuk, majd kuktaba  teve kb. 
7 dl vizzel  3/4 oraig fozzuk.
Ha megfott ,a forro vizet leontjuk  , majd hideg vizzel felenged-
juk, ugy, hogy ellepje. Igy hagyjuk hulni, (konnyebben le le-
het  majd hamozni) majd a hejat lehamozzuk. Tetszes szerin-
ti karikakra vagjuk.

Mivel mi esesebben szeretjuk a savanyusagokat ( mint pld.
csemegeuborka) az alabbi level ontjuk le:


5 dl víz
1 csapott teaskanal so
16 csapott evokanal cukor
10 evokanal ecet (10 %-os)
  1 csapott mokkaskanal komenymag (szurobe teve)
  1 szal kozepes torma

A fentieket osszefozom (kicsit forrjon) majd melegen a 
ceklara ontom. Hutobe  teve hetekig elall.

Uborkasalata le:.  (ez jo fejes-salatara is!!!)

2,5 dl víz
1 csapott mokkaskanal so
5 csapott evokanal kristalycukor
2 evokanal (10 %-os ) ecet

Krumplisalata le:

5 dl víz
2 evokanal (10 %-os ) ecet
so, bors  tetszes szerint
a kisutott hus zsiradekjabol 4-5 evokanal


   Udvozlettel:   Iren  
 
+ - Szarnyasokhoz toltelek. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kozeleg a Karacsony, igy azokra is gondova, akik esetleg nem vesz-
nek egesz  csibet, kacsat, vagy libat, azok tolteleket keszithetnek
a sult combokhoz, stb. kulon tepsibe az alabbiak szerint:

Az elozoleg megsutott csibe, kacsa, vagy liba stb. combokat, vagy
mellet, kivesszuk a tepsibol, a zsir  tetejet leontjuk . Kb. 5 evokanal-
nyi zsirt hagyunk a tepsibe,melybe a lent leirt recept szerint elke-
szitett tolteleket tesszuk, majd megsutjuk.

4 fore:
4  db zsemle
5  db egesz tojas
5-6 gerezd fokhagyma (osszevagva)
1 cs.petrezselyemzold (osszeaptirva)
1/4 mokkas kanal bors
so ( tetszes szerint)

Eelkeszites:

A zsemleket (vizes zsemlebol jo!!!) vizben beaztatjuk, kinyomkod-
juk es keverotalba tesszuk. A tojasok sargajat, a tobbi tartozekok-
kal egyutt  osszekeverjuk ( VIGYAZAT: a sozasnal szamitsunk
arra, hogy a tepsibe maradt zaft sos!!!!), majd a vegen a tojasfe-
herjeket habba verjuk es finoman a toltelekhez keverjuk.
Ha nem toltene ki teljesen a tepsit ,az sem baj kb. ujjnyi vastagra
szetnyomkodjuk.A tetejet zsirral meglocsoljuk, hogy ne szarad-
jon ki. Majd sutjuk. 

Ehhez ,rizs es dinsztelt piroskaposzta illik.

Jo fozocskezest kivanok! 


   Udvozlettel:   Iren  
 

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS