Kedves lelkes OTTHONKASOK!
En annyira otthonulo vagyok, hogy errol az ujsagrol igazibol csak ma
ertesultem ( a ferjem hazahozott egy gepet javitani ) es egybol bele is
lapoztam ,sot az elejetol a legfrisebb szamaig atragtuk ( a javitas
elhalasztva...).
Ha az a sok (?) OTTHONKA-ketelkedo tudna, hogy mennyire fejen talaltak
a lap kitalaloi azt a bizonyos szoget! "Otkrit okno na mir" - ahogy Nagy
Peter mondta ( elnezest a tobbsegben levo mernokoktol, de en tortenelem
es foldrajz szakos tanarno vagyok ).Azt hiszem a hozzam hasonloaknak szantak
ezt a lapot: aprilisban ugy erkeztem az USA-ba, hogy a "kamon bebi
letsz hev drink" mondaton kivul ( ami egy regi Hungaria szambol valo )
mast nem tudtam ( ezt valahogy a belepesnel nem ertekeltek...).
Most mar tul a (z elso) nehezsegeken en is szivesen megosztanam
a nyelvtanulasi, haziasszonyoskodasi es az ido hasznos eltoltesere
kitalalt otleteimet.
S ahogy egy jo feleseghez illik (egeszen jovo szeptemberig, amikor
megint tanithatok...) egy piskotahoz hasonlo, de annal lenyegesen
egyszerubben elkeszitheto ( foleg, ha nincs robotgep a konyhaban )
sutemeny receptjevel bucsuzom:
6 evokanal liszt ( a legkozonsegesebb)
1 dkg sutopor ( ~1/2 evokanal )
6 e.k. cukor
3 egesz tojas
6 e.k. etolaj
Az egeszet a leirtak sorrendjeben keverd ossze alaposan (kb. 2 perc)
es kivajazott, lisztezett (a tovabbiaknak megfelelo) formaban
350-400 fokon (F) 15-20 perc alatt susd meg ( tuprobaig ).
Ha kor alakura sutod, akkor gyumolcs vagy fagyi vagy barmilyen kremmel
a tetejen tortat kaphatsz.
Ha teglalapot sutsz, akkor felszeleteles utan pl. fozott csokiban
es kokuszreszelekben megforgatva nagyon finom edesseg az eredmeny.
De ha felbevagod a lapot es megkened lekvarral es leontod (keseru)
csokival, az is finom lesz.
Tetszes szerint tovabb varialhato es nem kell izgulni, hogy
hajlando-e a piskota felemelkedni.
Udvozlettel: Csepelyi Tunde es Mezei Csaba
UI: Tutti receptunk van aranygaluskara vaniliamartassal...
|