Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 116
Copyright (C) HIX
1999-02-17
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 babypulyka, baby liba javitas Marton napi libahoz (mind)  7 sor     (cikkei)
2 Helyesbites Magnesnek (mind)  13 sor     (cikkei)
3 Feherboros tejszines halszelet... (mind)  24 sor     (cikkei)
4 Oszibaracktorta... (mind)  22 sor     (cikkei)
5 Folias burgonya... (mind)  25 sor     (cikkei)
6 Vilma neni (mind)  8 sor     (cikkei)
7 Pavaszem (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - babypulyka, baby liba javitas Marton napi libahoz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>1 db babypulyka kb. 4 kilos, legalabb 12 oraval sutes elott sozzuk be
Tegnap ezt egy kicsit elrontottam:

Termeszetesen libat akartam irni, csak mar a karacsonyi pulykasult
jart az eszemben, ahhoz kell a negy kilos pulyka

Ehhez a legjobb a 3 kilos liba
+ - Helyesbites Magnesnek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!

A tegnap Magnes altal kuldott recept nem az igazi Somloi
galuska, mert az egy kremes edesseg. 
Mi ezt ugy hivjuk, hogy _hamis_ Somloi, mert egyszerubb 
elkesziteni es lagalabb annyira finom!
Nyam, nyam, nyam.......:))))))
Egyebkent milyen erdekes, hogy az en anyukam is pont igy
kesziti el (ugye Magnes, milyen erdekes ;) ).

Sziasztok:

Gabi
+ - Feherboros tejszines halszelet... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho !
Hozzavalok:
8o dkg halfile
1-1 dl tejszin es szaraz feherbor
1 tojassargaja
1 kis fej voroshagyma
so
citromle
baberlevel
lestyan
borsikafu
vaj.
A megsozott, nehany csepp citromlevel meglocsolt szalka
nelkuli halszeleteket kivajazott tuzallo edenybe rakjuk. 
Reszelt hagymat, baberlevelet, lestyant, borsikafuvet 
teszunk a tetejere, majd raontjuk a bort es meg annyi vizet,
hogy eppen ellepje. Megvajazott zsirpapirral letakarjuk es
lassu tuzon megparoljuk. A megpuhult szeleteket talra
rakjuk, a levet kiforraljuk, majd citromlevel izesitjuk es a 
tejszinben elkevert tojassargaval besuritjuk. A halszeleteket
a martassal leontve talaljuk. (ollozas)
 
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Oszibaracktorta... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!
Hozzavalok:
1 gyumolcstortalap
1 csom. vanilias pudingpor
5 dl tej
2 doboz felezett oszibarack
4-5 ek. cukor
1 csom. tortazsele
citromle
A pudingport 3 ek. cukorral osszekeverjuk, majd aprankent
hozzaontjuk a tejet es csomomentesre keverjuk. Allando
kevergetes kozben felforraljuk es suru kremme fozzuk.
A tortalapot a kihult kremmel megtoltjuk, majd a tetejet 
lecsopogtetett gyumolccsel kirakjuk. A kompot levehez
annyi vizet keverunk, hogy osszesen 3 deci legyen,
izles szerint cukrot, citromlevet adunk hozza, majd
belekeverjuk a tortazselet es allando keveres kozben 
felforraljuk. A gyumolcskocsonyat a teljes kihules elott
a tortara kanalazzuk, majd hutoben megdermesztjuk.
(ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Folias burgonya... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho!
Hozzavalok:
8 nagyobb burgonya
2o dkg gomba
fel porehagyma
2 dl tejszin
15 dkg fustolt sajt
2 ek vaj
1 ek liszt
so
szerecsendio
A burgonyat alaposan megmossuk es egyenkent 
foliaba csomagoljuk, majd sutobe megsutjuk. A gombat 
kisebb darabokra vagjuk. Egy serpenyoben olvasztott  
vajban megparoljuk a felkarikazott poret, majd ratesszuk 
a gombat es izles szerint fuszerezzuk. Megszorjuk 
liszttel, hozzaontjuka tejszint es felforraljuk. 
Mielott levennenk a tuzrol, belekeverjuk a reszelt sajtot. 
A sult krumpli tetejen megbontjuk a foliat es a burgonyat 
X alakban bevagjuk ugy, hogy kinyiljon. Beleontjuk a 
tejszines gombat, majd hagymakarikaval diszitve 
talaljuk. Steak melle kinaljuk. 
(Ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Vilma neni (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali konyhasok!
Van --e valakinek Vilma neni haztartasi tanacsai c. konyve?
Ebben volt a csalad kedvenc pozsonyi kifli receptje.
A sok kolcsonadas kozben pont ez a lap tunt el.
Ha valakinek meglenne, nagyon megkoszonnem, ha elkuldi,
( maganban ? ) a hianyzo receptet.
Van par pozsonyi kifli receptem, de nekunk az volt a leginkabb
fogunkra valo !
+ - Pavaszem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello!
     A Pavaszem nevu suti receptjet szeretnem megszerezni. Igazan halas 
     lennek, ha valaki leirna nekem, mert meglepetest szeretnek szerezni 
     vele. Ha segit, hogy melyik suti lehet, annyit tudok rola, hogy ket 
     lekvar korong van benne, meg kokuszos toltelek.
     Elore is koszi!!!!!  Judit

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS