Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 396
Copyright (C) HIX
1999-12-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 (no subject) (mind)  20 sor     (cikkei)
2 (no subject) (mind)  20 sor     (cikkei)
3 zsiroldo + ro:sti (mind)  32 sor     (cikkei)
4 Beszamolo (mind)  47 sor     (cikkei)

+ - (no subject) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

szasztok
teljesen uj vagyok a listan. mar egy hete figyellek benneteket, azt
hiszem maradok:-))
ket rovid megjegyzes:

   1.ami a fritozvasarlast illeti teljes mertekben egyetertek Aliz
hozzaszolasval miszerint "Mar a 2.  fritozt hasznalom. Ha ujra vennek
egyet a legelso feltetel az
     lenne, hogy az edeny kiveheto legyen, es mosogatogepben is moshato
legyen." mi a 3.frizozunknel tartunk, ez egy siemens markaju, nem
forog,nem zenél
     viszont kivehető igy semmi gond a tisztantartassal.:-)
   2.Ildkonak pedig üzenem, amire gondoltal "Olyasmi, mint a-te jo eg,
nem jut az igazi neve az eszembe -, a reszelt nyers krumplibol keszult
krumplifank (valami
     felvideki,´totos´ neve van) ugy nevezik, hogy tocsni, vagy
lapcsanka.

  udv
  lonci
+ - (no subject) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

szasztok 
teljesen uj vagyok a listán. mar egy hete figyellek benneteket, azt
hiszem maradok:-)) 
ket rovid megjegyzes: 

   1.ami a fritozvasarlast illeti teljes mertekben egyetertek Aliz
hozzaszolasval miszerint "Mar a 2.  fritozt hasznalom. Ha ujra vennek
egyet a legelso feltetel az
     lenne, hogy az edeny kiveheto legyen, es mosogatogepben is moshato
legyen." mi a 3.frizozunknel tartunk, ez egy siemens markaju, nem
forog,nem zenél
     viszont kivehető igy semmi gond a tisztantartassal.:-) 
   2.Ildkonak pedig üzenem, amire gondoltal "Olyasmi, mint a-te jo eg,
nem jut az igazi neve az eszembe -, a reszelt nyers krumplibol keszult
krumplifank (valami
     felvideki,´totos´ neve van) ugy nevezik, hogy tocsni, vagy
lapcsanka. 

  udv 
  lonci
+ - zsiroldo + ro:sti (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!


Aliz irta:
>ekkor felfedeztem egy csodaszert. Well Done St. Moritz Hideg zsiroldot.

Koszi szepen, addig megyek, mig meg nem talalom... :-))  Amerikai
gyartmany, ugye?? 
En mar annyi fele Backofenspray-t vettem , es egyik sem hasznalt erre a
celra.:-(   Gondolom kivalo lesz a gaztuzhelyem racsara raegett reteg
lemaratasara is. Rozsdamentes, vekony koracelbol van, es borzalom
dorzsolgetve tisztitani! :-((((((( 



Suhy irta:
>Persze a 'komolyabb' röszti/rosty is
>majdnem
>ez, csak reszelt alma, es tobb/mas fuszer van benne.

Az igazi svajci rostiben biztosan nincs alma, csak krumpli (raadasul fott,
es ugy lereszelt), hagyma, es so. Es egy nagy darabban sutik ki, egy lapos
serpenyoben, keves zsiradekon, aztan tortaszeruen szeletelik. Az itthon
kaphato melyhutott Ro:stiko mar inkabb "utanerzes". Lehet egyebkent Burmi
neven is kapni ilyesmit melyhutve. 

A tocsi/tocsni/stb. -be en tojast es tejfolt (esetleg helyette joghurtot)
is szoktam tenni. Lehet, hogy ez  egy mas tajegysegi valtozat?? 


sziasztok,
Zita
+ - Beszamolo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

A napokban sikerult Estee honlapjarol http://w3.swi.hu/estee/konyha.html 
letoltenem a HIX Konyha szamait az #1-es szamtol kezdve.
Persze azonnal belevetettem magam az olvasasukba es teljesen megszunt 
korulottem a vilag letezni.
Reggeltol keso ejszakaig a monitorra voltam tapadva es olyan elmenyben 
volt reszem, hogy csoda! A tukor elott vettem eszre, hogy a szemeim 
kezdenek szogletes alakot felvenni.:-)))
Persze nem tudtam minden sort figyelmesen elolvasni, sokszor csak az un.
gyorsolvasasi modszerrel futott at a szemem a sorokon.
E nekem nagyon tetszo Lista arculatanak kialakitasaban resztvevok kozul 
sokan a mai napig is aktiv kozremukodok, de akik mar nem is irnak a regiek 
kozul, gondolom tovabbra is olvasoi a Listanak.
Ezuton mely TISZTELETTEL udvozlok minden valamikori es jelenlegi Konyhast!
A mai napig is aktiv tagok kozul a teljesseg igenye nelkul feltetlenul meg 
kell emlitenem a kovetkezoket: NGabor, Zita, Emilia, Aliz, Csavajda L, 
Martha, Topi, Yobi, Edit.
Kulon emlitem Samukat, akinek csodaloja lettem es remelem, hogy nem 
egeszsegugyi okok miatt nem jelentkezik az utobbi idoben.
Termeszetesen meg kell emlitenem Petert, aki az elso szamban vitatemaval
jelentkezett, bar nem egeszen olyan lett a Lista, mint amilyennek elkepzelte, 
de biztosan tetszik neki, hisz a mai napig is olvassa. 
Tagadhatatlanul vilagot latott es a konyhaban irigylesre meltoan otthon 
levo tarsunk, akinek szellemenek egy piciny darabkaja mosolyra keszteto 
kedves fanatikussaggal kapaszkodik egy evszazados portakaro fedte nadkunyho
sarkaban felejtett bogracs fulebe, csillogo szemekkel varva "Szt.Gulyas"
feltamadasat. Ugyanugy szines fenykep a lap oldalan, mint Vica jozan
hozzaszolasai, mint Krisztina cikkei, vagy Zsuzsa "Tundi" receptjei.
Szeretlek mindannyiotokat! Maradjatok tovabbra is itt.
Kulon elnezest kerek azoktol akiket nem emlitettem nev szerint, de a 
fejemen tobb lyuk is van, emiatt az elso olvasas utan sokminden adat utat 
talalt kifele.

A jovo heten fog megjelenni a 400.-ik szam. Ez jubileum!
Rajtunk mulik, hogy milyen lesz.
Reszemrol egy unnepi menut fogok kozolni. 
Az oriasi szuletesnapi tortara pedig, mindenki tehet hozzaszolasaval egy 
szal gyertyat. Kedves lenne, ha minden valamikori hozzaszolo jelentkezne 
egy-ket sorral!

Buszken teszem kozze, hogyha valakinek nincs Internet hozzaferhetosege es
valamelyik regebbi Konyha szamot szeretne megkapni, keresere a vilag 
vegere is elkuldom.

Mindenkinek jo etvagyat kivan:
                                            Misi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS