Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 50
Copyright (C) HIX
1998-12-06
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Pulyka, loszonet (mind)  5 sor     (cikkei)
2 bemutatkozas (mind)  20 sor     (cikkei)
3 Kerdes (mind)  9 sor     (cikkei)
4 langos (mind)  7 sor     (cikkei)
5 forralt bor recept (mind)  8 sor     (cikkei)
6 szoros suti Fruzsinak (mind)  61 sor     (cikkei)
7 Kakukkfu (mind)  7 sor     (cikkei)
8 Re: szoros suti (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - Pulyka, loszonet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Mindenkinek koszonom szepen a pulykarecepteket.
Azt hiszem nem is birom ki karacsonyig :-)
----------------------
Minden jót és erkölcstelent!
Szeretettel: Péter
+ - bemutatkozas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szervusztok!
Engedjetek meg, hogy bemutatkozzam. Szemesne Marcsi vagyok. Egy honapja van
gepunk, s par napja leptunk be a levelezo programba. Budapesten elunk, s
nagyon szeretunk fozni, sutni, es persze a sokfinomat elfogyasztani. Nagyon
tetszettek a karacsonyi pulyka receptek, biztos, hogy valamelyiket meg is
csinaljuk. Sajnos mi nem rendelkezunk kulonleges receptekkel, de amit tudunk
es valakit erdekel szivesen megirjuk. Remeljuk, befogadtok soraitokba. Par
napig csak olvasgattuk az uzeneteket, s igyekszunk felvenni a stilust.
Segitsetek, ha tudtok. A ferjém - Pisti - nagyon husus. Az eletet el sem
tudja kepzelni husika nelkul. Van-e olyan receptetek, aminek hus az alapja,
viszonylag nem draga, és finom. Nagyon nehez az izlesenek megfelelot
foznom,, elég egysiku az igenye, szeretnem kicsit valtozatossa tenni az
etrendjet. A kedvence a porkolt, szinte mindenfele husbol. Szereti a halat,
s sikerult a szarnyosokat is megkedveltetnem vele, de szamara az igazi a
sertes és a marha. A zoldség, a fozelek - hat az szamitasba sem johet.
Szoval nem konnyu nekem. Tudom, most az gondojatok, milyen egeszsegelenul
élunk, de nem tudok mit tenni. A jozan meggyozés nem hat. Hat egyen a
dragam. Azert ahol tudok vigyazok ra. Szeretettel udvozlok mindenkit -
irjatok - Marcsi.
.
+ - Kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szerbusztok!

Lenne egy kerdesem a nagyerdemuhoz:
A Wendyz-ben lehet kapni egy Chilis-Babnak 
nevezett etelt. Nem tudja valaki a receptet?

Maradok tisztelettel:
        Nagykekesi Arpad
06-1-461-0261/06-30-9544-480
+ - langos (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi !

Van egy egyszeru kerdesem (Nekem egyaltalan nem egyszeru).
Hogy lehet a langost ugy kisutni,hogy ne szivja tele magat olajjal?

Üdv:

+ - forralt bor recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi mindenkinek!

Leírná valaki, hogyan kell forralt bort készíteni. Milyen bor kell hozzá,
milyen fűszerek; és valóban kell-e hozzá cukor? Lehet-e hozzá erős paprikát
tenni?

Köszönöm előre is:
		
+ - szoros suti Fruzsinak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ha tudtok segitsetek. Volt egy szoros suti receptem, de elhgytam. A
hozzavalokat tudom, de az aranyokat nem.
-----------
Kicsit nehezen ertettem meg, hogy szo'ro's sutit keresel, allandoan
szo"ro:s-nek olvastam :-))) aztan az osszetevokbol raismertem.

Egyszeru turoslepeny - ez egy ujsagbol kitepett recept

Hozzavalok:
25 dkg retesliszt
fel csomag sutopor
fel citrom reszelt heja
22 dkg cukor
10 dkg mazsola
egy csomag vanilias cukor
csipet fahej
50 dkg tehenturo
2 tojas
2-3 dl tej

Elkeszites
A lisztet a sutoporral es cukorral jol osszekeverjuk, a felet margarinnal
kikent tepsibe szorjuk. Ramorzsoljuk a turot, meghintjuk a mazsolaval, a
vanilias cukorral, a fahejjal. A tetejere egyenletesen elosztva raszorjuk a
lisztkeverek masik felet, majd ratordelunk 5 dkg margarint. Egy talkaban
osszekeverunk 2 tojast 2-3 dl tejjel, s ezzel meglocsoljuk a tetejet.
Kozepes langon 35 percig sutjuk.


Ezt viszont 10 eve kaptam egy kolleganomtol es egy parszor ki is probaltam:

Turos lepeny

Hozzavalok:
10 dkg vaj
25 dkg retesliszt
22 dkg cukor
mazsola
vanilias cukor
fel csomag sutopor
egy citrom reszelt heja
40 dkg tehenturo
2 tojas
2-3 dl tej

(majdnem ugyanaz, csak megemliti a vajat (margarint) is, de nincs benne fahej)

Elkeszites 
A tepsit 5 dkg vajjal kikenjuk,
osszekeverjuk a fel sutoport a 25 dkg liszttel, a 22 dkg cukorral es a
reszelt citromhej felevel,
ennek a kisebb felet beleszorjuk a tepsibe.
Attorjuk villaval a turot, hozzakeverjuk a citromhej masik felet, a
vanilias cukrot, a mazsolat, es beletesszuk a tepsibe,
raszorjuk a liszt es egyebek masik felet,
a tetejere raszorunk 5 dkg vajat kicsi darabokban,
felverunk 2 egesz tojast es osszekeverjuk a 2 dl tejjel, ezt ralocsoljuk.
30 percig sutjuk, eloszor nagy langon, aztan kisebben.

Tenyleg nagyon finom!
Anna
+ - Kakukkfu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziasztok jo regen nem irtam mar, de most a segitsegetekre van szuksegem.
Ket eve alatt eloszor sikerult itt talalnom kakukkfuvet!!!! Itt Angolaban
igen nagy ritkasag, ugyanis itt szinte csak fokhagymaval fuszereznek...
szuksegem lenne nehany igenjol bevalt receptre, hogy a csaladot el tudjam
buvolni... ja, fontos, ismerek egy savanyukaposztas'salata receptet, de itt
az nincsen!! Varom a recepteket. koszi
edina
+ - Re: szoros suti (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hogy is van ez?  Szoros, szo'ro's, vagy szo"ro:s az a suti?  :)))

Bocs, de ezt az alkalmat nem tudtam elszalasztani.
Egyebkent en is epedve varom a reszleteket.

Martha

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS