Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 202
Copyright (C) HIX
1999-05-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:krumpli (mind)  18 sor     (cikkei)
2 RE: Weissbier (mind)  14 sor     (cikkei)
3 buzadara (mind)  13 sor     (cikkei)
4 Brokkoli (mind)  10 sor     (cikkei)
5 Brokkoli I. resz (mind)  77 sor     (cikkei)
6 keres (mind)  12 sor     (cikkei)
7 brokkoli II. resz (mind)  66 sor     (cikkei)
8 griz (mind)  20 sor     (cikkei)
9 RE: krumpli (mind)  14 sor     (cikkei)
10 buzadara / kukorica (mind)  53 sor     (cikkei)
11 krumpli (mind)  27 sor     (cikkei)
12 puliszka (mind)  10 sor     (cikkei)
13 suti ozgerincben-akar nevnapra (mind)  14 sor     (cikkei)
14 undorito (mind)  22 sor     (cikkei)
15 retekmartas (mind)  8 sor     (cikkei)
16 Amerikaban DARA (mind)  7 sor     (cikkei)
17 Re: dara Amerikaban (mind)  5 sor     (cikkei)
18 gyalu? (mind)  4 sor     (cikkei)

+ - Re:krumpli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

> Felado :  [Hungary]
> elore keszitett mirelitet veszek, az megszivja magat olajjal es a belsejeben
> szinte csak szotyakos-olajos akarmi van. Ha en vagok krumplit otthon, akkor
> a belseje megmarad ugyan, de nem lesz ropogos, hanem olyan lottyadt puha.
> Egyebkent egy modern fritozben csinalom, ami az eszkoszt illeti.
> Ki tudja athidalni ezt a szornyu problemat??? 
Nagyon egyszeru. Ne egyszerre susd keszre. Melegitsd fel az olajat max.
homersekletre, es ereszd bele a kosarat. Susd par percet (1 kg krumplit
kb.7 perc), majd emeld fel a kosarat az olajbol. Vard meg, amig az olaj
ujbol eleri a max. homersekletet, es ekkor ujbol engedd bele a kosarat.
(Kb.3 percre.)
A perc ertekek nem biztosak, fejbol irtam oket, en pedig nem is tudom
miota nem sutottem igy krumplit. Lehet, hogy 10 es 5 perc a sutesi ido,
ki kell tapasztalni.

Udv, Odette
+ - RE: Weissbier (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi!

Egy kis kiegeszitesem lenne. A Weissbier nem mas, mint
buzasor. Nem arpamalatabol fozik, mint az atlagosat.
Egyebkent meg hidegebben kell szervirozni, mint a tobbit.
(Egyebkent nem szeretem a buzasort. A Budweisert annal inkabb!)

> A masik ital neve Berliner Weisse mit Schuss. Az elso fele
> egy nem egeszen "kiforrott" so:r, a szine vilagos a benne levo
> buborekoktol (Weissbier = feher sor). Az alkoholtartalma
> alacsony.

LOGOFF Suhy.
 -
+ - buzadara (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Mindnyajan,
annyian valaszoltatok, koszonom szepen!
Osszefogalva:
Buzadara lehet: grits, semolina, cream of wheat, farina, kuszkusz (!).
Tejbedarahoz a "cream of wheat"-et ajanlja mindenki. Derenyine Erl Zsuzsa
szerint  a farina (hot wheat cereal) tejbedarahoz nem jo, de
csaszarmorzsahoz es turogombochoz tokeletes. Vizy Kata a a turogombochoz
Quaker Quick Grits-re eskuszik. Martha a gyors fajta "cream of wheat"-et
ajanlja.
Ki fogom mindet probalni!

Koszonom megeyszer mindenkinek<
Hanna
+ - Brokkoli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

A piacon mar lattam bokkolit es errol eszembe jutott, hogy hatha van
valakinek olyan brokkoli receptje amit en nem ismerek. Ha tudtok ilyet akkor
irjatok meg a konyhaba, hogy mindenki kiprobalhassa. Az altalam ismerteket
kulon levelben kuldom. A receptek tobbseget szakacskonyvekbol olloztam, de
van sajat talalmany is - karfiol utan szabadon.
( Ja, es mindet kiprobaltam es szerintem finomak.)

Udv: Magnes
+ - Brokkoli I. resz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Brokkolikremleves

hozzavalok: 40 dkg friss brokkoli,5 dkg vaj vagy 2 evokanal olaj, 2 dl
tejfol, 1 pupozott evokanal liszt, 2 husleves kocka, csipetnyi orolt feher
bors.
A megtisztitot, feldarabolt brokollit leontjuk annyi vizzel, hogy ellepje,
es fedo alatt kis langon puhara fozzuk. Nehany brokkoli darabot kiveszunk
belole es felretesszuk, a tobbit turmixoljuk.A fazekba visszaontve, vizzel
liternyire higitjuk, a husleveskockaval es a borssal izesitjuk, es jol
osszeforraljuk.A lisztet a tejfollel simara keverjuk, besuritjuk vele a
levest, es a darabos brokkolit visszateve, eppen csak atforrositjuk, ugy
talaljuk.( Ugy is keszithetjuk, hogy valamennyi brokkolit pepesitjuk, de
akkor kulon talkakban kis kockakra vagott, olajban vagy vajban ropogosra
sutott kenyerkockakat is kinalunk hozza.)

Rantott brokkoli

hozzavalok: 50 dkg friss brokkoli, so; a bundazashoz liszt, 3 tojas, 20 dkg
reszelt sajt; a suteshez boven olaj.
A brokkolit lobogva forro sos vizbe rakjuk, es 15 perc alatt puhara fozzuk,
majd lecsepegtetjuk. A brokkolidarabokat eloszor lisztbe, majd a nyers
tojassal elkevert reszelt sajtba martjuk, es forro olajban, hirtelen szep
pirosra sutjuk. Tartarmartas illik hozza.

Vegyes zoldsegrakottas kolostori modra

hozzavalok: 2 dl olaj, 2 kozepes fej hagyma, 2 sargarepa, 10 dkg zoldbab, 10
dkg zoldborso (tisztitott), 10 kdg brokkoli, 10 dkg tok,  20 dkg husos
zoldpaprika, 25 dkg burgonya, 4-5 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem,
so, bors, 25 dkg turo, 4 dl tejfol
A zoldsegfeleket ertelemszeruen megtisztitjuk, megkozelitoen azonos nagysagu
darabokra-csikokra-kockakra apritjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a
felkarikazott hagymat. Hozzaadjuk a zoldsegeket, a zuzott fokhagymat, a
vagott petrezselymet, izles szerint sozzuk, borsozzuk, osszekeverjuk. Mely
sutoedenybe tesszuk, egy keves melegvizet ontunk ala, lefedjuk, es
elomelegitett sutoben, mersekelt tuznel (180oC) puhara paroljuk (kb. 1 ora).
A sutobol kiveve a tetejere morzsoljuk a turot es maris talaljuk. Kulon
cseszeben jol behutott tejfolt kinalunk melle.

Husos-paradicsomos rakott brokkoli

hozzavalok: 80 dkg brokkolirozsa, so, 1 evokanal olaj, 1 kozepes fej hagyma,
1 dl tej, 1 szikkadt zsemle, 40 dkg daralt hus, 1 tojas, 1 gerezd fokhagyma,
bors, 5 dkg vaj vagy margarin, 50 dkg paradicsom, 2 dl tejszin, 8 dkg
reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem
A brokkolit sos forro vizben 15 percig elofozzuk, leszurjuk, lecsepegtetjuk.
Az olajban megfonnyasztjuk a finomra vagott hagymat, hozzaadjuk a tejben
megaztatott, kinyomkodott zsemlet, a daralt hust, a tojast, a zuzott
fokhagymat, izles szerint sot, borsot, jol osszegyurjuk. Egy kb. 20 cm
atmeroju kerek sutoedenyt kivajazunk, a kozepere allitunk egy kb. 10 cm
atmeroju talkat vagy befottesuveget, korehalmozzuk – koszoru formaban – a
husmasszat, lenyomkodjuk, kozeperol kivesszuk a befottesuveget, a helyere
pupozzuk a brokkolit. A hus tetejet dusan megrakjuk a meghamozott, negyedelt
paradicsomokkal (a magokat eltavolitjuk), sozzuk, borsozzuk, ratordeljuk a
maradek vajat. A tejszint elkeverjuk a reszelt sajttal es egy keves soval,
egyenletesen leontjuk vele a rakottasunk tetejet, elomelegitett sutoben,
mersekelt tuznel (180oC) 30-35 percig sutjuk. A sutotalban talaljuk, tetejet
meghintjuk finomra vagott petrezselyemmel.

Gombas rakott brokkoli, sonkaval

hozzavalok: 1 nagy fej brokkoli, so, 50 dkg erdei gomba, 5 dkg vaj, orolt
feherbors, 12-12 dkg nyers es fott sonka, 2-3 evokanal zsemlemorzsa, 4 dl
tejfol, 4 tojas, 5 dkg reszelt sajt, petrezselyem
A brokkolit ˝ orara erosen sos vizbe meritjuk, hogy a megbuvo vendegek
tavozzanak. Enyhen sos vizet forralunk, es szelid tuzon 20 percig elofozzuk,
majd leszurjuk, konyharuhara teritve szikkadni hagyjuk. A gombat
megtisztitjuk, vekonyan felszeleteljuk, 3 dkg felforrositott vajra dobjuk,
sozzuk, borsozzuk, 5 percig sajat leveben paroljuk; a sonkafeleket aprora
felkockazzuk. Egy melyebb tuzallo talat kikenunk a maradek vajjal,
megszorjuk zsemlemorzsaval, az aljara egy sor brokkolirozsat teszunk, majd
gomba-sonka-brokkoli stb. kovetkezik, amig a hozzavalok el nem fogynak – az
utolso sor brokkoli legyen. A tejfolt simara keverjuk a tojasokkal, a
reszelt sajttal, izles szerint soval, es a brokkolira ontjuk. Elomelegitett
sutobe tesszuk, kozepes homersekleten (180oC-on) kb. 30 percig sutjuk.
Petrezselyemmel diszitve frissen talaljuk; kulon talkaban tovabbi reszelt
sajtot kinalunk hozza.
+ - keres (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Fiuk, Szia Lanyok!

Egy nagy keressel fordulnek hozzatok. Elszallt a receptes konyvem nagyon
nagy resze ezert arra kernelek benneteket, hogy akinek megvan a hix konyha
osszes szama az jelentkezzen nalam. Ha valakinek "csak" a kimentett receptek
vannak meg az is jo. Minden megoldas erdekel mert ujra szeretnem irni a
recetes konyvemet.

Segitsegeteket elore is koszonom.

Udv: Magnes
mail: 
+ - brokkoli II. resz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

KORETEK


Brokkoli vajas morzsaval

hozzavalok: 1 kg brokkoli, 1,2 dl zoldsegle vagy huslevesle (leveskockabol),
1,2 dl feherbor, 1 teaskanal so, 5 dkg vaj, 1 dkg zsemlemorzsa
A brokkolit megmossuk, a rozsakat levagjuk rola, vastag , husos szarat pedig
megtisztitjuk (vekonyan meghamozzuk, fas veget levagjuk). A levest soval es
a borral felforraljuk. Eloszor a zoldseg szarreszet tesszuk bele, es 5
percig fozzuk, ezutan adjuk hozza a rozsakat, es tovabbi 10 percig fozzuk. A
vajat egy kissebb serpenyoben felforrositjuk, raszorjuk a zsemlemorzsat, es
szep aranybarnara piritjuk. A lecsopogtetett es talba rakott brokkolit
meghintjuk piritott zsemlemorzsaval.

Vajas brokkoli

hozzavalok: 50 dkg friss brokkoli, 5 dkg vaj, so.
A friss brokkolit sos vizben puhara fozzuk, alaposan lecsepegtetjuk, majd
forro talra teve, a meleg vajjal leontjuk, esetleg vajban forgatjuk.

Sajtos brokkoli

hozzavalok: 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, so.
Ugyanugy keszul, mint a vajas brokkoli, de a talon  meg sajtot rakunk ra,
ami raolvad a forro brokkolira.

Tejfolos brokkoli

hozzavalok: 1 kg brokkoli, 2 dl tejfol, 1 tojassargaja, 5 dkg vaj, 5 dkg
reszelt sajt, so, csipetnyi reszelt szerecsendio.
A brokkolifejet sos vizben puhara fozzuk, majd lecsepegtetve, torzsajaval
lefele kivajazott tuzallo talra ultetjuk. A tejfolt a tojassargajaval, a
reszelt sajttal meg csipetnyi szerecsendioval simara keverjuk, es a
brokkolira ontjuk. Ramorzsoljuk a maradek vajat, meghintjuk sajttal, es a
forro sutoben addig sutjuk, amig a teteje szep piros lesz.


SALATAK


Brokkolisalata

hozzavalok: 50 dkg friss brokkoli, so, francia martas,
Francia martas: egy kis kanalnyi ecet, 4-5 kiskanal olaj, csipet so, egy
kiskanalnyi mustar, 1 mokkaskanal cukor, egy csokor metelohagyma vagy egy
kiskanalnyi reszelt voroshagyma
A mustart az ecettel, a cukorral meg a soval kikeverjuk, az osszevagdalt
hagymafelet beletesszuk, az olajat beleontjuk, es suru martassa keverjuk.
A brokkolit sos vizben puhara fozzuk, ezutan nem csak leszurjuk, de
szetteregetve megszikkadni is hagyjuk. Vegul a salataontettel osszekeverjuk,
es huvos helyen legalabb fel napig allni hagyjuk.

Majonezes brokkoli

hozzavalok: 50 dkg brokkoli, a francia majonezbol keszult martas, so, ecet,
cukor
francia majonez: 2 tojassargaja, 2 dl olaj, 1-1 evokanal mustar es porcukor,
nehany csepp citromle, izles szerint so
A tojassargakba habverovel, eloszor cseppenkent, majd vekony sugarban
belekeverjuk az olajat. Amikor mar vaj kemenyseguve valt, beletesszuk az
izesitoket.
A brokkolit sos vizben megfozzuk, majd a tuzrol leveve, ecettel, cukorral
izesitjuk a levet, es ebben hagyjuk kihulni. Masnap leszurjuk, alaposan
lecsepegtetjuk, es a francia martassal osszekeverve nehany orara hutobe
rakjuk.
+ - griz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En mindig Cream of wheat-et veszek, nem az instant, hanem a piros dobozos
valtozatot, amire 2,5 perc fozesi ido van irva. Ez biztos hogy griz. De ez
egy brand name, a generic name azt hiszem farina. En is ezt hasznalom
turogombochoz hazilag keszitett (teljes tejbol) turoval. Bar en egy hamis
turogomboc valtozatot szoktam csinalni, de az is nagyon finom.

Hamis turogomboc:
25 dkg turo,
1 pohar (cup) aludttej (buttermilk)
1 pohar Cream of wheat (griz)
1 ek. cukor.
Az aludttejet az turoval es cukorral osszekeverve pici langon egy labasban
megmelegitem (ossze fog futni, de az nem baj). Belekeverem a grizt, es
addig keverem az egeszet, mig a griz megfo, es minden folyadekot magaba
sziv. Olyan surunek kell lenni, hogy konnyen formazhass belole gombocokat,
de ne legyen "nyogvenyelos". Hagyom langyosra hulni, majd vizes kezzel kis
(4 cm atmeroju) gombocokat formalok, amit piritott zsemlemorzsaba
hempergetek.

Bea
+ - RE: krumpli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> >>Ha en vagok krumplit otthon, akkor
> >>a belseje megmarad ugyan, de nem lesz ropogos, hanem olyan lottyadt
> puha.
> >>Egyebkent egy modern fritozben csinalom, ami az eszkoszt illeti.
> 
> A T. Felesegem szerint jot tesz neki, ha (pl. konyharuhaban)
> megszaritgatjuk sutes elott.
> (Eltorolgetni azert nem kell :-) )
> Az en elmeletem szerint lenyeges, hogy az olaj ho"kapacitasa
> (~mennyisege) lenyegesen felulmulja a sutendo krumpliet
> (hogy amaz ne hutse le -- de ezt a feltetelt a friteuse velhetoen
> teljesiti).
> 
> Sziasztok!		VGY
+ - buzadara / kukorica (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hanna: szotár szerint semolina
de biztos lesz aki gyakorlatbol tudja.

Kukoricaval husos bogracs

Egyszer leirtam egy receptet aminek az volt a lenyege hogy az alapja hus-hagyma
 es kulönbözö hozza'valokat lehet med hozza'adni. T. k. kukorica't.

1 kg "e'rett" marhahus (ha leforditom szota'rbol akkor pl "fartöhegy" )
2-3 fej vöröshagyma
kb 100 gr kukorica (konservet szoktam haszna'lni, nem csöves!)
1 nagy v 2 kisebb sargarepa
petrezselyemzöld, so, bors (meg jobb borsikafu)
2 ek liszt
1-1 ˝ dl tejszin
2 ek vaj

A hust kb 2 x 3 cm kockakra vagni, adagonkent megpiritani a vajon, egyszerre ke
veset hogy ne eresszen levet, ami mar megpirult azt ki szoktam szedni egy ta'ny
e'rra közben.  Uta'nna kicsit megpiritani a hagyma't, visszarakni a hust es kev
es viz hozza'ada'sa'aval kb 20 percig pa'rolni. A sa'argarepa't felva'gni kb 3 
cm hosszu 1 cm szeles  "stanglikra" es külön kis vajon megpiritani mielött bele
teszed a hus köze es egyutt keszre fözni/parolni vegul belekeverni a kukoricat.
Valahol utközben meg is kellett volna fuszerezni.
Tehat: a piritas utan, mielött felöntöd vizzel, sozni/borsozni.
Ha borsikafuvet hasznalsz akkor azt a sargarepa uta'n kell beletenni, kulönben 
kifö az ize (szerintem).
Vegül belekeverni a kukoricat, a lisztet vizzel simara keverni es az hust ovato
san behabarni, felönteni tejszinnel, es meg kb 5 percig fözni. Amikor kesz akko
r ravagni a friss zöldpetrezselymet.

Ugyanezt lehet csinalni sargarepa helyett:
kukorica-zöldborso-piros szinu husos paprikaval.

Lehet meg beletenni virslit is hosszaban kettöbe/ha'romba va'gva es a sa'rgarep
a utan a vajon picit megpiritva ugy hogy a vegeibe fe'l centi me'lyen kis keres
ztet vagunk es az piritas közben kicsit szetnyilik.

Lehet meg ra'tenni ha ma'r kesz, kisutött bacont, vagy lehet a bacont elöre kis
utni es annak a zsirjaban piritani a sargarepat es a virslit.

Szoktam PIZZAT is sutni es a töltelek:
sonka, bacon, piros+ zöld husos paprika es kukorica 

Szoktam MAKARONIval is csinalni:
Megfözöm a makaronit, piritok hagymat, sonkat, kockara vagott paprikat, összeke
verem, belekeverem a konserv kukoricat es esetleg fött zöldborsot is (ugyenezt 
szoktam csinalni kukorica helyett gomba'val is).

Ez csak neha'ny ötlet volt, receptkönyv nelkul.

üdv
Agnes
+ - krumpli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Noemi,

orulok, hogy ismet hallunk rolad.
Ne gondold, hogy benned van a hiba, ha nem sikerul a sult krumpli. :-)
A melyhutott hasabkrumplik elosutottek, a multkor valami lengyel eredetut
sikerult beszereznem, valami penetrans szagu zsiradekban tortenhetett az
elosutes, mert szinte ehetetlen volt, s a visszamaradt olaj is teljesen
opalos szinu lett :-((((
A gyorsettermekben speci melyhutott krumplibol csinaljak. Mikor indult a
McDonalds, akkoriban valami kulonleges to:ro:k burgonyafajtat importaltak
hozza.  
Bevallom oszinten, en sem szoktam gyakran csinalni, mert a gyerekeim is a
Mcd. minoseget varjak el.... :-)
Az anyukam sokszor csinalt nekunk hasabkrumplit, az mindig finom volt.
Felvagas utan torlorongyba tette a krumplihasabokat es alaposan leitatta
roluk a nedvesseget. Igy kevesbe puhul meg a forro olajban es sokkal
kevesbe spriccel.
Az _igazi_ szalmakrumpli viszont ugy keszult nalunk, hogy to:kreszelon
gyalulta le a krumplit, szinten leszaritotta, es ugy sutotte ki a forro
olajban. 
Addig probald ki, amig van " o'krumpli", az ujkrumplibol egy darabig nem
tul jo sultkrumplit csinalni, mert tul vizes. 

Sok sikert,

szia
Zita
+ - puliszka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Szokott valaki puliszkat (polenta) kesziteni koretnek? Arra lennek
kivancsi, hogy kukorica liszt, vagy kukorica dara az alapanyag. Egy recept
alapjan megprobaltam lisztbol kesziteni - mersekelt sikerrel :-) 

Ezzel kapcsolatos recept variaciokat is szivesen fogadok.

Sziasztok
Zita
+ - suti ozgerincben-akar nevnapra (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ime egy gyors, ecceru es meregdraga suti!
20 dkg mandula orolt
6 tojas szetvalasztva
10 dkg cukor
2 kanal liszt
10 dkg megolvasztott tortabevono

A tojassargakat a cukorral elkeverjuk, bele  a mandulat, csokit, 
felvert feherjet, lisztet. KIvajazott ozgerincbe tesszuk es lassu 
fokozaton sutjuk. vegul megszorhatjuk vaniliascukorral.
Kiszamoltam, egy szelet kb 100 ft-ba kerul :( lehet hogy dioval 
olcsobb lenne?
Tud meg valaki ozgerincben keszulo tortakat, sutiket?
Szundi
+ - undorito (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bocsi, kicsit undorito temakrol irok most, aki nem birja, lapozzon le 

Szalakali: En vagyok a finnyas, vagy mas is undorodik a szalakalitol?
Egyszer vettem olyan tortalapot, ami szalakalit tartalmazott, es dolt 
belole az ammoniaszag.Azt hiszem, mki tudja, mire celzok ezzel, mi is 
az, ami ammoniat tartalmaz... Lehet helyettesiteni ezt valamivel?

Retek: amikor egy retek ureges belulrol, az mit jelent, hogy kukacos?

Huto: mert van az hogy a hutonkben olyan hamar megpeneszednek a 
dolgok? kb 1 het es minden zoldseg, gyumi tonkremegy.
A megpeneszesedett cuccokat mindig kidobom, de lehet, ha kivagnam a 
peneszes reszt, es odaadnam a kutyanak, jol jarna vele? vagy nem jo a 
kutyanak ilyet adni?

 Gyumolcs: ez nem undi tema: mien gyumit lehet 
mostanaban venni?
Szerintem semmilyet: az eper 800-1200 forint, az almat utalom, a 
deligyumi eleg volt telre...mi marad?
Kosz mindenkinek a vagodeszka otletet, legjobbnak a lecsiszolast 
talalom.
Szundi
+ - retekmartas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Gyors es finom!
2 cs. retek reszelve
10 dkg rokfort sajt
1 doboz tejfol
Mindezt osszekeverni. Sult krumpli melle kivalo, de kenyerrel is 
remek.
Hogy keszul a lepeny?
Szundi
+ - Amerikaban DARA (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>>meg tudja valaki nekem mondani, hogy az USA-ban mi felel meg a magyar
>>buzadara'-nak? 

A "CEREAL"  osztalyon talalod "CREAM OF WHEAT" neven.
Valoszinuleg finomabb orlesu lesz, mint a magyar, de hasznalhato.

Samuka
+ - Re: dara Amerikaban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Buzadara = cream of wheat.  - Cerealok kozt keresd.  Vigyazz: ket fe'le
van. A gombochoz, galuskahoz a gyors fajtat ajanlom; a "regular" feloraig
fo!!!  (azaz annyinak tunik, s a kozepe nem fo at)

Martha
+ - gyalu? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> az uborkat a nagyobb meretu reszelon kell apritani (nem tudom, ennek mi a
> bevett neve),

Martha

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS