Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1980
Copyright (C) HIX
2005-03-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 sherry - chery (mind)  41 sor     (cikkei)

+ - sherry - chery (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>A felreertesek elkerulese vegett: a receptekben ajanlott sherrynek (S-sel!)
>_semmi koze_ nincs a cseresznyehez!!! (Veletlenul en is rosszul irtam
>C-vel, mert  Istvan kerdeseben is igy szerepelt.)  Szerintem keveritek a
>cherry brandy-vel, ami egy edes lo:tty. :-) A szaraz sherryt hasznaljak
>fozeshez a rizspalinka helyett. 

>udv,
>Zita

Ez az! Persze amikor először kérdeztem, éreztem, hogy valami nincs rendben, mer
t nagyon nem akarózott leírni a cherryt!
És egy nappal előbbről:
1. A másik baj az, hogy a SHERRY-t mint hozzávalót a kínaikaja.hu-n olvastam, e
zért kérdeztem.

2. Zita írta:
>Biztos irtam mar korabban, hogy sok kis kinai vendeglo is "alkalmazkodott"
>a helyi izleshez, es a helyben kaphato alapanyagokhoz. Bambuszrugyet
>kaposztatorzsaval helyettesitenek, chilit ErosPistaval, kokusztejet
>tejfollel, stb. stb. 
>Igy lesz - ne'mi tulzassal - egy kinai receptbol szekelykaposzta. :-))))))))) 
Én azt hiszem, ez a tendencia természetes, persze ha nem székelykáposzta a vége
redmény amikor pekingi kacsát ennék.
Bizonyos alkalmazkodás kell, ha valahol új konyhát akarnak bevezetni. Én majd e
ldobtam magam Düsseldorfban, amikor a török megkérdezte, hogy csirkéből vagy se
rtésből kérem a dönner kebabot! De ha el akarja adni, és a német nem birkaevő, 
akkor alkalmazkodik, mint nálunk is a kínai, amikor krumplit ad köretnek...

ezért:
3. Amikor én wokban készült receptet teszek a honlapomra, azt írom kínai stílus
ú kaja... Mert én magyart főzök, ahogyan én szeretem. Azt hiszem senki hallott 
csicsókát tenni a zöldséges sült tésztára, de én tettem magamnak. A kínait kína
i főzzön, magyart a magyar. Ne akarjunk egymás kedvébe járni, mert úgy járhatun
k, mint Jacek, a lengyel szekács, aki "magyar gulyást" főzött, és nem értette, 
miért nem vagyok feldobva a marha apróhúsból készült raguért amihez főtt burgon
ya és főtt zöldbab volt a köret.
4. Akkor az én paprikaborom nem is rossz fűszer, ha éppen rizsbor és chili is v
an a receptben!

Üdv: István
www.szekelyistvan.hu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS