Sziasztok!
Ujra szeretnem a gyakorlott konyhatunderek segitseget kerni! Sok
olyan recept van, ami a kovetkezokeppen nez ki: tojassargat
osszekeverunk valamilyen izesito anyaggal (cukor, fuszerek - mak,
anizs, stb.), majd a felvert tojasfeherjet belekeverjuk. Liszt nincs benne!
No en egyszer probalkoztam ilyen recepttel, de sajnos nem sikerult,
mert a tojassargas massza leult az aljara, nem lett egynemu.
Aki csinalt mar ilyen sutemenyt, es sikerult is neki, kerem, hogy ossza
meg velem a tapasztalatait! Foleg a trukkoket...:))
Halasan koszonom elore is,
Katalin
|
Kedves Konyhatunderek!
Rendszeresen figyelem a listat, es sok erdekesseget, otletet "tanulok".
Ami a nagy problemam, szeretek es allitolag tudok is fozni,
de a fuszerekken nem igazan ismerem ki magam.
Nagyon szeretem a fuszeres eteleket, de sajnos nincs batorsagom a
kiserletezesekhez. Azt szeretnem olvasni, raktarozni, szerintetek melyik
fuszer milyen vagy milyen jellegu etelekben finom.
Az altalam sokat hasznalt fuszer az oregano, minden sulthoz es a husos
etelekhez hasznalom. Kezdem a gyombert is megismerni,
de meg batortalanul. A tarkonyt pedig a levesekben szeretem.
Az altalanos fuszerektol so, bors, vegeta, esetleg torott paprika,
mar eleg unalmasak az etelek. Szoktam persze mast is hasznalni,
de talan kapok uj otleteket, tippeket mivel lehet az eteleket meg
pikkansabba tenni a tanyerok tartalmat.
Elore is koszi a javaslatokat!
Zita
|