Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1217
Copyright (C) HIX
2002-07-18
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Rozmaringos baracktorta (mind)  61 sor     (cikkei)
2 RE: *** HIX KONYHA *** #1214 (mind)  3 sor     (cikkei)

+ - Rozmaringos baracktorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok,

a fent emlitett torta esetleg furcsanak hangzik, de piszokul finom :-)
Az egyik TV fozocske altal rendezett suto palyazat elso dijas receptje.

Hozzavalok
----------------
150 g lagy vaj
150 g cukor
1 valiliarud
1 csipet so
2 EK friss rozmaringlevel (tenyleg friss kell legyen, szaraz itt nem
hasznalhato!)
200 g liszt
1 csomag foszfat nelkuli sutopor (ezt itt ugy hivjak hogy
Weinsteinpulver, borko", az itteni csomag fel kilo lisztre van
meretezve)
100 g orolt mandula
4 tojas
kb. 70 dkg sargabarack
6 EK mandulalevelke
porcukor

Aki akarja es van turelme:
tovabbi 6 EK mandulalevelke
4 EK barackiz

Egy 28 cm-es tortaforma aljat sutopapirral kibereljuk, az oldalat jol
bevajazzuk. (Itt nem jo a tortagyuru, mert a massza eleg lagy es
kifolyhat alul!). A sutot 180 fokra elomelegitjuk (normal, legkavaroval
kb. 170).

A vajat a cukorral, kikapart vaniliaval es soval habosra kavarjuk.
A rozmaringot nagyon aprora vagdaljuk, osszekeverjuk a liszttel, orolt
mandulaval es sutoporral. A tojasokkal egyutt a vajhoz adjuk, az egeszet
simara kavarjuk. Beletesszuk a formaba, a tetejet lesimitjuk.

A barackot megmossuk, felbevagjuk, kimagozzuk es rarakjuk a tesztara
kerek felukkel felfele, ugy hogy az egesz teszta be legyen "takarva".
Raszorjuk a 6 EK mandulalevelket es a kozepso sinen kb. 50-60 percig
sutjuk. Miko megvan, hagyjuk kihulni, azutan kivesszuk a formabol,
tetejet megszorjuk porcukorral.

Ha van turelmunk es idonk:
A tobbi 6 EK mandulalevelket csak ugy szarazon megpiritjuk, hagyjuk
kihulni. A barackizt egy szitan attorjuk hogy sima legyen. A torta
oldalat bekenjuk az izzel, a mandulalevelkeket ratapasztjuk.

Melle vanilias tejszinhabot adunk, ha diszesebb kell legyen, 1-2 szep
szal rozmaringot tehetunk ra vagy ko:re.

Es most jon az en megjegyzesem:
Nekej bizony nem volt idom a bekenessel vacakolni, nomeg nem volt
mandulalevelkem csak szilankom. Azt megpiritottam es ecceruen a torta
tetejere szortam. Igy is elfogyott, so"t, nagyon _tul_ hamar!

Nekunk istenien izlett, a rozmaring aroma fantasztikus a barackhoz es a
teszta nagyon konnyu. Es ecceru elkesziteni!

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - RE: *** HIX KONYHA *** #1214 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Szászika!
De jó hogy megint vagy nekünk, én is, én is én is kérek a gyüjteményb?l.
El?re köszi . Jucika

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS