Szia!
> > Van olyan, amit a (teli fajtaju) su:to"to:ko:kre is lehet alkalmazni?
> > Nekem abbol lesz rengeteg.
> >
> > Martha
Sutotokleves (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg sutotok (nyers), 2 evokanal olaj, 2 gerezd fokhagma, 1 evoka
nal liszt, 1 dl tejfol, 1 husleveskocka, 1 teaskanal aprora vagott kapor (vagy
kapormag), izles szerint so, csipet cukor.
Az olajat felforrositjuk, majd megpiritjuk rajta a meghamozott es kis kockakra
vagott sutotokot. Raontunk 8 dl vizet, es beletesszuk a husleveskockat. Megsozz
uk, majd puhara fozzuk. Kozben a lisztet simara keverjuk fel deci vizzel es a t
ejfollel, belekeverjuk a kaprot (vagy a kapormagot) valamint a megtisztitott, z
uzott fokhagymat, majd a forrasban levo levest besuritjuk vele. Kevergetve jol
kiforraljuk, es csipet cukorral izesitjuk.
Elkeszitesi ideje: kb. 45 perc.
Kulonlegesen zamatos sult tok (4 szemelyre)
Hozzavalok: 1 kg-nyi sutotok, 15 dkg sargabaracklekvar, 5 dkg finomra orolt dio
bel, csipet so.
A sutotokot negy egyforma darabra vagjuk. Tepsire tesszuk, es az elomelegitett,
forro sutoben addig sutjuk, amig a beleszurt villa nyoman mar nem frocskol ki
a leve. Ekkor bekenjuk a megsozott sargabaracklekvarral, meghintjuk a dioval, e
s addig piritjuk, amig sotetbarnara sul. Vigyazat! Hamar megbarnul a lekvarban
levo cukor miatt.
Elkeszitesi ideje: kb. 60 perc.
Sutotokkrem poharban (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg jo puhara sult tok, 1 zacsko tejszinhabpotlo por, 1 evokanal
porcukor, 1 zacsko vanilias cukor, fel citrom leve es reszelt heja.
A tejszinhabport a zacskon levo utasitas szerint jo kemenyre felverjuk. A sult
tokot villaval egeszen pepesre zuzzuk, osszekeverjuk a porcukorral es a vanilia
s cukorral, hozzaadjuk a citromlevet es a reszelt citromhejat, majd az egeszet
elkeverjuk a tejszinhabbal. Talpas poharakban elosztjuk, es jol lehutve kinalju
k.
Elkeszitesi ideje: kb. 15 perc.
Sutotokos rakott palacsinta (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg sutotok, 1 tojas, 25 dkg liszt, 4-5 dl szodaviz, fel dl olaj
, 2 gerezd fokhagyma, 1 teaskanal so, 1 mokkaskanal torott fekete bors, 2 dl te
jfol, 5 dkg reszelt sajt.
A sutotokot az elomelegitett, forro sutoben szep barnaspirosra megsutjuk, majd
villaval pepesre osszetorjuk. A tojast habosra felverjuk, osszekeverjuk a liszt
tel, a szodavizzel es a tokpure felevel. Sozzuk, borsozzuk, majd a zuzott fokha
gymat es az olajat is belekeverjuk. A masszabol 12-14 palacsintat sutunk, amely
eket retegenkent megkenunk a reszelt sajttal, a tokpurevel, a tejfollel, valami
nt a soval, borssal elkevert kremmel. Alufoliaval befedjuk, es a forro sutoben
kisse atsutjuk.
Cikkekre vagva talaljuk, mint a tortat.
Elkeszitesi ideje: kb. 105 perc.
Eva
--
|