Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 937
Copyright (C) HIX
2001-08-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 cookie receptek (mind)  3 sor     (cikkei)
2 Re: *** Ez is tok (mind)  57 sor     (cikkei)

+ - cookie receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Csak most tudtam elolvasni a KONYHAT, utolag is koszonom a recepteket!

Andi
+ - Re: *** Ez is tok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia!

> > Van olyan, amit a (teli fajtaju) su:to"to:ko:kre is lehet alkalmazni?
> > Nekem abbol lesz rengeteg.  
> > 
> > Martha


Sutotokleves (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg sutotok (nyers), 2 evokanal olaj, 2 gerezd fokhagma, 1 evoka
nal liszt, 1 dl tejfol, 1 husleveskocka, 1 teaskanal aprora vagott kapor (vagy 
kapormag), izles szerint so, csipet cukor.
Az olajat felforrositjuk, majd megpiritjuk rajta a meghamozott es kis kockakra 
vagott sutotokot. Raontunk 8 dl vizet, es beletesszuk a husleveskockat. Megsozz
uk, majd puhara fozzuk. Kozben a lisztet simara keverjuk fel deci vizzel es a t
ejfollel, belekeverjuk a kaprot (vagy a kapormagot) valamint a megtisztitott, z
uzott fokhagymat, majd a forrasban levo levest besuritjuk vele. Kevergetve jol 
kiforraljuk, es csipet cukorral izesitjuk.
Elkeszitesi ideje: kb. 45 perc.

Kulonlegesen zamatos sult tok (4 szemelyre)
Hozzavalok: 1 kg-nyi sutotok, 15 dkg sargabaracklekvar, 5 dkg finomra orolt dio
bel, csipet so.
A sutotokot negy egyforma darabra vagjuk. Tepsire tesszuk, es az elomelegitett,
 forro sutoben addig sutjuk, amig a beleszurt villa nyoman mar nem frocskol ki 
a leve. Ekkor bekenjuk a megsozott sargabaracklekvarral, meghintjuk a dioval, e
s addig piritjuk, amig sotetbarnara sul. Vigyazat! Hamar megbarnul a lekvarban 
levo cukor miatt.
Elkeszitesi ideje: kb. 60 perc.

Sutotokkrem poharban (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg jo puhara sult tok, 1 zacsko tejszinhabpotlo por, 1 evokanal
 porcukor, 1 zacsko vanilias cukor, fel citrom leve es reszelt heja.
A tejszinhabport a zacskon levo utasitas szerint jo kemenyre felverjuk. A sult 
tokot villaval egeszen pepesre zuzzuk, osszekeverjuk a porcukorral es a vanilia
s cukorral, hozzaadjuk a citromlevet es a reszelt citromhejat, majd az egeszet 
elkeverjuk a tejszinhabbal. Talpas poharakban elosztjuk, es jol lehutve kinalju
k.
Elkeszitesi ideje: kb. 15 perc.

Sutotokos rakott palacsinta (4 szemelyre)
Hozzavalok: 50 dkg sutotok, 1 tojas, 25 dkg liszt, 4-5 dl szodaviz, fel dl olaj
, 2 gerezd fokhagyma, 1 teaskanal so, 1 mokkaskanal torott fekete bors, 2 dl te
jfol, 5 dkg reszelt sajt.
A sutotokot az elomelegitett, forro sutoben szep barnaspirosra megsutjuk, majd 
villaval pepesre osszetorjuk. A tojast habosra felverjuk, osszekeverjuk a liszt
tel, a szodavizzel es a tokpure felevel. Sozzuk, borsozzuk, majd a zuzott fokha
gymat es az olajat is belekeverjuk. A masszabol 12-14 palacsintat sutunk, amely
eket retegenkent megkenunk a reszelt sajttal, a tokpurevel, a tejfollel, valami
nt a soval, borssal elkevert kremmel. Alufoliaval befedjuk, es a forro sutoben 
kisse atsutjuk.
Cikkekre vagva talaljuk, mint a tortat.
Elkeszitesi ideje: kb. 105 perc.

Eva
-- 


AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS