1. |
burgonyafozelek (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
2. |
krumplifozelek (mind) |
51 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: krumplifozelek (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
|
+ - | burgonyafozelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hi!
Asszem jol olvastam vki krumlifozelek receptet keres?
Ha nem akkoris leirom hatha jo lesz meg vmire:
Kockara v. szeletekre vagott krumlit (nem a Bruce Lee testvere :)) sos
baberleveles, majorannas, delikatos es komenymagos vizben megfozzuk. Ha
puhara fot, akkor rataesszuk a vastag rantast ami a kov.-bol all:
olaj+liszt+pirospaprika+fokhagyma, belekeverjuk csomomentesen!
Forras elott 2 kanal tejfolt izles szerint cukrot, egy kiskanal ecetet (ezt
nem muszaj) adunk hozza, es osszeforraljuk.
Ennyi az egesz!!!
:)
CilaPower -ne'
|
+ - | krumplifozelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Egy babérleveles krumplifozelék receptre lenne szükségem
Szia Robi
Krumplifozelek
Hozzavalok:
Az alaphoz:
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
fél kg. krumpli
só
pirospaprika
oroltbors
olaj
baberlevel
izles szerint
majoranna
oroltkomeny
A rantashoz:
pici olaj
1-2 evokanal liszt
pici so
1 gerezd fokhagyma , vagy egynek a fele
A lisztet az olajon soval halvanysaragara piritjuk ,belenyomjuk a
fokhagymat
,pici hidegvizzel felengedjunk ,es hozzaadjuk a krumplihoz.
A habarashoz:
1-2 evokanal liszt
sici so
1 tejfol
keves tej ( ha szukseges)
A hozzavalokat simara keverjuk ,ugy tesszuk a krumpliba.
Felszeleteljuk a voroshagymat ,olajon megpiritjuk, sózzuk ,
beletesszuk a kockara vagottkrumplit és azt is megparoljuk ,
majd a párolást kovetoen! beletesszuk a pirospaprikat ,baberlevelet.
Felengedjuk vizzel ,ugy ,hogy eppen csak ellepje.
Fozes kozben mindig utanna teszunk egy pici vizet ,ha elfone.
Ugyeljunk arra ,hogy keveset kevergessuk ,mert szetesik a krumpli
és olyan lesz mint a martas.Ha megfott ,fuszerezzuk.
Utanna behabarjuk ,vagy rantast teszunk bele ,még 1-2 percig az ujra forras
utan
fozzuk ,csak annyira ,hogy a liszt megfojjon ,ha szukseges utanna
fuszerezunk.
Fustolt dolgokat: kolbaszt ,szalonnat ,akarmit belefozve meg jobb ,de ne
tegyunk
bele sokat es a sozasra ugyeljunk ,csak a legvegen sozzuk az etelt.
|
+ - | Re: krumplifozelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Egy babérleveles krumplifozelék receptre lenne szükségem.
>elore is köszönöm.
>Robi.
Kedves Robi!
Ime egy baberes krumplifozelek, ahogyan itthon megszoktuk. :-)
Szemelyenkent 20-25 dk krumpli, de nem a sargaszinubol, mert az nagyon
szetesik. 1-2 baberlevel, ha kicsi 2. 2 dl tejfel, kb 2-3 dkg liszt,
so.
Meghamozod a krumplit, (megmosod), felkarikazod, es egy labosban annyi
vizet teszel ra, hogy elfedje, kis soval es a baberlevellel puhara
fozod. A lisztet (en 2 pupozott teaskanalnyit szoktam) simara kevered
a tejfollel es aprankent a krumplihoz adod, kozben rendszeresen
kevergeted, mert ha nem leragad. :-) Ha osszeforraltad az egeszet,
készen is van.
Szeretettel J. Zsoka
|
|