Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1883
Copyright (C) HIX
2004-11-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1882 (mind)  9 sor     (cikkei)
2 chili con carne (mind)  40 sor     (cikkei)
3 re: chili (mind)  20 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1882 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Alias keménytarhonya, vagy öregtarhonya:P és még millió egy millió
apró modosítás:)

> Pásztortarhonya

--
-=Kobra=-------------------:A lámaság múló állapot!
:-----------------
    ICQ#:25854700    www.kobra.hu    kep.tar.hu/kobra
+ - chili con carne (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Gyula,

az egyszeruseg kedveert az archivumbol beidezek egy korabbi hozzaszolast.
En is hasonloan csinalom, altalaban fejbol, erzesre a mennyisegeket. Az
egyetlen kivetel, hogy nem kakukkfuvet hasznalok, hanem koriandert. De
lattam mar oreganoval is chili receptet...
A www.topsecretrecipes.com -on megvan a Wendy's Chilije is, abban meg
halvanyitozeller szar is van. (angol zellernek is hivjak)

udv,
Zita
----------------------FWD------------------------------
> Felado :  [Germany]
> Idopont: Sat Dec  4 10:35:35 EST 1999 KONYHA #389
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Chili con Carne 6 szemelyre

    350 g  Daralthus marhabol
      1 db paradicsom konzerv (hamozott egesz paradicsomok, 450g-os
kiszereles)
      3 db friss paradicsom
      1 db paradicsom suritmeny
      3 db piros Kidney-bab konzerv
      2 db jo kis hagyma
      2 db nagy fokhagyma gereszd (vagy negy kicsi)
      1 tk paprika (edes)
      1 keshegynyi  Cayenne-bors
      1 keshegynyi kakukkfu (nem afrikai!!! :-), annak kicsit mas ize
van a szallitastol)
      1 tk so
      Oliva olaj vagy ami van

A marhahust a forro olajban megpiritani, es kozepes hofokon atsutni. A
feldarabolt hagymat utanna kuldeni, szinten egy kicsit sutogetni. Utanna
az osszes maradek alapanyagot beletenni, megkostolni hogy eleg eros-e,
ha nem meg, tovabb folytatni a paprikazast, egy kis szerencsevel igy
hatarozottan tuzeset kapunk, mert az erejet kesobb adja ki majd igazan!
:-) Es egy fel orat kis langon rotyogni hagyni, es kesz is. Szerintem
hatarozottan fiuknak valo, keves a macera! :-)
----------------------END OF FWD------------------------------
+ - re: chili (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Gyula, itt egy Chilis bab recept:

CHILIS BAB

4 személyre:
2 vörösbab-konzerv, 5-6 hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 5-6 evőkanál olaj, 
60 deka vegyes (marha/sertés) darálthús (de bármelyik jó külön is), 1 
kávéskanál chili, 2 kk édes pirospaprika, 1 kk bors, 1 kk fehér bors, 1 
nagy paradicsompűré, 3-4 deci víz, só.
Elkészítés: A hagymát apróra vágod és az olajon aranysárgára pirítod (ne 
kezdjen el barnulni). Rádobod a darált husit és folyton keverve 
fehéredésig pirítod, amíg teljesen szétesik. Akkor rászórod az apróra 
vágott fokhagymát és a fűszereket, még picit pirítod majd felöntöd a 
vízben elkevert paradicsompürével és hozzáadod a levétől megszabadított 
vörösbabot.
Ekkor fedőt rá, és időnként megkavarva olyan fél órácskára kis lángra 
teszed hogy éppen rotyogjon. Utána leveszed a fedőt, megkóstolod (ha 
szükséges picit után fűszerezed ízlés szerint sóval/borssal/ketchuppel) 
és egy 10 perc alatt elpárolod a felesleges levet róla.
Friss, puha fehér vagy félbarna kenyér illik hozzá.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS