1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1882 (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
chili con carne (mind) |
40 sor |
(cikkei) |
3. |
re: chili (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1882 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Alias keménytarhonya, vagy öregtarhonya:P és még millió egy millió
apró modosítás:)
> Pásztortarhonya
--
-=Kobra=-------------------:A lámaság múló állapot!
:-----------------
ICQ#:25854700 www.kobra.hu kep.tar.hu/kobra
|
+ - | chili con carne (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Gyula,
az egyszeruseg kedveert az archivumbol beidezek egy korabbi hozzaszolast.
En is hasonloan csinalom, altalaban fejbol, erzesre a mennyisegeket. Az
egyetlen kivetel, hogy nem kakukkfuvet hasznalok, hanem koriandert. De
lattam mar oreganoval is chili receptet...
A www.topsecretrecipes.com -on megvan a Wendy's Chilije is, abban meg
halvanyitozeller szar is van. (angol zellernek is hivjak)
udv,
Zita
----------------------FWD------------------------------
> Felado : [Germany]
> Idopont: Sat Dec 4 10:35:35 EST 1999 KONYHA #389
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Chili con Carne 6 szemelyre
350 g Daralthus marhabol
1 db paradicsom konzerv (hamozott egesz paradicsomok, 450g-os
kiszereles)
3 db friss paradicsom
1 db paradicsom suritmeny
3 db piros Kidney-bab konzerv
2 db jo kis hagyma
2 db nagy fokhagyma gereszd (vagy negy kicsi)
1 tk paprika (edes)
1 keshegynyi Cayenne-bors
1 keshegynyi kakukkfu (nem afrikai!!! :-), annak kicsit mas ize
van a szallitastol)
1 tk so
Oliva olaj vagy ami van
A marhahust a forro olajban megpiritani, es kozepes hofokon atsutni. A
feldarabolt hagymat utanna kuldeni, szinten egy kicsit sutogetni. Utanna
az osszes maradek alapanyagot beletenni, megkostolni hogy eleg eros-e,
ha nem meg, tovabb folytatni a paprikazast, egy kis szerencsevel igy
hatarozottan tuzeset kapunk, mert az erejet kesobb adja ki majd igazan!
:-) Es egy fel orat kis langon rotyogni hagyni, es kesz is. Szerintem
hatarozottan fiuknak valo, keves a macera! :-)
----------------------END OF FWD------------------------------
|
+ - | re: chili (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Gyula, itt egy Chilis bab recept:
CHILIS BAB
4 személyre:
2 vörösbab-konzerv, 5-6 hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 5-6 evőkanál olaj,
60 deka vegyes (marha/sertés) darálthús (de bármelyik jó külön is), 1
kávéskanál chili, 2 kk édes pirospaprika, 1 kk bors, 1 kk fehér bors, 1
nagy paradicsompűré, 3-4 deci víz, só.
Elkészítés: A hagymát apróra vágod és az olajon aranysárgára pirítod (ne
kezdjen el barnulni). Rádobod a darált husit és folyton keverve
fehéredésig pirítod, amíg teljesen szétesik. Akkor rászórod az apróra
vágott fokhagymát és a fűszereket, még picit pirítod majd felöntöd a
vízben elkevert paradicsompürével és hozzáadod a levétől megszabadított
vörösbabot.
Ekkor fedőt rá, és időnként megkavarva olyan fél órácskára kis lángra
teszed hogy éppen rotyogjon. Utána leveszed a fedőt, megkóstolod (ha
szükséges picit után fűszerezed ízlés szerint sóval/borssal/ketchuppel)
és egy 10 perc alatt elpárolod a felesleges levet róla.
Friss, puha fehér vagy félbarna kenyér illik hozzá.
|
|