Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 525
Copyright (C) HIX
2000-04-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Nyuszitorta... (mind)  45 sor     (cikkei)
2 Szatmari pulykamell (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Husvet (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Zsir vs. olaj (mind)  14 sor     (cikkei)

+ - Nyuszitorta... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

From  >  Sun Mar 14 07:52:49 1999
Date: Sun, 14 Mar 1999 07:52:49 +0100 (MET DST)
From: >
Subject: Nyuszitorta...
Message-ID: >
MIME-Version: 1.0
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=US-ASCII
Content-Transfer-Encoding: 7bit


Hali Galambok es Konyhasok !
Kozelg a husvet es ez alkalombol 1 nyuszitorta
receptet ajanlok Nektek es egyben nagyon
boldog husveti unnepeket kivanok. 

Hozzavalok:
2 kerek piskotalap
3 csom. eperpudingpor
1,5 lit. tej
1o ek. cukor
1 tk. zselatin
1-1 rud feher es barna marcipan
kokuszreszelek

A pudinghoz aprankent hozzakeverem a tejet es a cukrot, majd 
folytonos keveres mellett felforralom, kozben beleszorom a
zselatint. A 2 tortaformaba tett tortalapokra egyenletesen
elteritem a pudingot, es kihules utan hutoben dermesztem.
Kiveszem a formabol a tortakat, az egyiket egeszben hagyom,
az lesz a nyuszi feje. A masikat 1 tortaforma segitsegevel 3
reszre vagom ugy, hogy a harmadahoz illesztem a tortakarikat,
es kessel korbevagom. Fulszeru ovalis alakzatot kapok.
A muveletet a tortalap masik oldalan megismetlem. A kozepen
megmarado resz lesz a nyuszi nyakkendoje. Az alakzatokat
1 nagy talcan a helyukre illesztem, a fej kore. A marcipant 
atgyurom, kinyujtom, es kessel megformazom a fuleket, 
szemeket, es a fogakat feherbol, a pofijat, bajszat barnabol.
A maradekbol bepottyozom a nyakkendojet.
Elkeszitesi ido: kb. 2 ora. Marcipan helyett francia drazseval
is kirakhatjuk a nyuszi szemet, orrat. A bajsza pedig hosszukas
gumicukorbol is keszulhet. 
-- 
(Ollozas!)
Jo etvagyat!    :)
                                      <<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
+ - Szatmari pulykamell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi Konyha!

A fennt emlitett "etelkulonlegesseg" receptjere lenne
szuksegem, ha valakinek a fejecskejeben van,
kernem irja le nekem maganban!

Jo etvagyat!
Krisz
+ - Husvet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kellemes husveti unnepeket, sok locsolkodot ill. piros tojast
kivanok mindenkinek!
Finom falatokat, de csak mertekkel!:-)))

Misi
+ - Zsir vs. olaj (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary] irta:

>Az olaj meg a zsir kozott nem az energiatartalom a kulonbseg, hanem az,
>hogy a zsir hajlamos felhalmozodni, haj formajaban.

Gergely! Nem ertem.
Ha az energiamegmaradas torvenye meg ervenyes, akkor felhalmozodas
tekinteteben is tokmindegy, hogy az energiat zsir vagy olaj
formajaban fogyasztjuk. A cukor es a feherje mas teszta, mert a
feherje zsirra alakitasahoz tobb energia kell, mint amennyi benne
van. A cukor atalakitasahoz meg igen keves energia is elegendo. De
zsir vagy olaj e szemopntbol kozel egyforman viselkedik.

Udv, Peter.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS