Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 771
Copyright (C) HIX
2001-01-30
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 kokusz torta (mind)  50 sor     (cikkei)
2 kuglof (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Skot etelek recetpjeit keresnem. (mind)  15 sor     (cikkei)
4 Fiskars keselezo betet (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - kokusz torta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello,
az ujságunkban rendszeresen jelentetunk meg recepteket.
Ime az utolso szamban közölt anyag:

A következő recept elkészítésekor készüljünk fel arra az érzésre, amit már mind
en konyhában "bűvészkedő" személy átélt lega-lább egyszer. Minden megy a maga r
endje szerint, de az utolsó művelet nem úgy sikerül, ahogy azt elképzeltük, vag
y az iroda-lom leírta. A látványról meg ne is beszéljünk.
Nekünk még a sokadik kísérlet sem volt az igazi, de a torta za-mata mindent kár
pótolt.
Fogjunk bele bátran!

Kókusz torta

Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg kristálycukor
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg vaj
4 evőkanál grízes liszt
1 csésze feketekávé
1 tábla ét, vagy tej tortabevonó

Tészta elkészítése:

A 8 tojás fehérjét habosra verjük, 20 dkg kristálycukrot keverünk bele. Előbb 4
 kanál grízes lisztet keverünk hoz-zá, majd 25 dkg kókuszreszeléket óvatosan, h
ogy a hab ne törjön. Ha még mindig lágy a tészta, kókuszreszelékkel sű-rítsük.
A masszát kizsírozott, selyempapírral bélelt tepsibe tesz-szük és lassú tűzön k
b. 30 perc alatt rózsaszínre sütjük.

Krém elkészítése:

8 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral és egy csésze erős fe-ketekávéval kikeverjü
k, majd lassú tűzön húzós sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy becsomósodjon. Ha k
ész, hagyjuk kihűlni. Közben 25 dkg vajat 10 dkg porcukorral kikeverünk, amit a
 kihűlt krémhez keverünk.
A krémet a már kihűlt tésztára terítjük, majd csokoládé-mázat teszünk a tetejér
e.
A máz néha a sűrűsége miatt a krémbe süllyed, és nem marad meg szépen elterülve
 a krémen, de a csemege mi-nőségén mit sem ront.

Az elkészült művet jól lehűtve fogyasszuk.

-- 
Üdv.
Soma
mailto:
+ - kuglof (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!

A segitsegetek szeretnem kerni! Probalkoztam kuglof keszitessel, de
mindig tul kel, aminek a vegeredmenye az, hogy kisse szivacsos es ragos
lesz. Van-e valami tuti receptetek technikai tanacsokkal, hogy hogyan
lehet kuglofot sutni?

Elkeszitettem az almas sutit. Meg szerencse, hogy nem kelt teszta, mert
fel ora mulva meg nem volt atsulve, aztan kiderult, hogy a 15 honapos
kisfiam levette 50C-ra a sutot. De utana belehuztunk es finom lett.

Minden jot: Zsu
+ - Skot etelek recetpjeit keresnem. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!

Egy baratom keresere fordulok hozzatok. Skot etelekrol kellene valami info. Joh
et url is. Elsosorban inkabb magyarul, de ha angol akkor sem nagy baj. Egy komp
lett menut kellene neki osszerakni. Fo iranykent talan valami birka kaja kellen
e.
Tudom nem illik ilyet kerni egy listan, de egy CC-t legyszi nyomjatok a privat 
cimemre, mert mar igy 5 HIX listat olvasok, ne kelljen ezert meg ide is felirat
koznom es ugy talan gyorsabban is megjon. Elore is koszonok minden segitseget.

--
   Udv: Stanicz Feri
   

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: noname.nemethvill.hu)
+ - Fiskars keselezo betet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a Fiskars keselezohoz hol lehet keramiabetetet kapni?

Koszi!

Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS