1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1142 (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
2. |
pohar-merce (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
3. |
mertekegysegek (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1142 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Tudnak valaki nekem otleteket adni, mit lehet csinalni pofeteg-gombabol?
> En csak ki szoktam rantani, de biztosan lehet mast is kesziteni belole...
Ha izlik a poffeteg, barmit csinalhatsz belole, ami gombas etel;
gombasalata, gombaporkolt, toltott gomba, gombas lepcsanka, konyhafonok
kedvence, gombas kaposztatekercs... ezt mind es meg egy tucat gombas
etelt talalsz honlapomon:
http://kifozde.inf.hu
udv
Istvan
|
+ - | pohar-merce (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Olvastam Zoltan hozzaszolasat. Azert igy irtam a receptet,
mert en is igy ismerem, es igy hasznalom a sutes soran.
Igaz, hogy nekem ez valt be, minden sutesnel poharazok, ami
tulajdonkeppen egy muanyag "csesze", amit beszereztem, es
rajta vannak a jelolesek: az egyik oldalon jelzi, hogy 1
csesze, masfel csesze, 2 csesze, vonalkakkal; a masik
oldalon pedig ml valtozatban ugyanezt (tehat a ket csesze
mennyisege 500 ml-nek felel meg).
Nagyon szeretem, praktikus, kulhonban talaltam ezt a
megoldast, es szerintem jobb, mind a dekakat nezi a
merlegen. Elsosorban gyorsabb is! En pedig egyszerre tobb
sutit szoktam csinalni, minimum ketfelet, ha nem tobbet.
Nekem ez valt be, csak poharazok mindig, de ertem a
problemat. Elnezest, ha valakinek ez nem volt ertheto.
Egyebkent korabban meg kanallal mertem a lisztet, egy
csapott evokanal liszt egy deka, egy csapott evokanal
cukor... stb., stb.
A 25 deka vaj, szerintem megfelel egy csesze vajnak.
Igyekeztem atvaltani a problemas reszt.
Ja, igen. Vaniliaport irtam, mert azt kell beletenni!!!!
Azert nem vanilicukrot irtam. Az "Azsia" nevu uzletben
szoktam venni, Bourbon-porkent is hivjak. Sokkal jobb izt
ad neki, mint a vanilia-cukor.
Meg egyszer elnezest a Konyhasoktol, ha nem voltam ertheto.
Remelem, most mar sikerul elkesziteni ezt a finom sutit!!
Udvozlettel, Zsanett
|
+ - | mertekegysegek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
en azt hiszem, nem kell fennakadni azon, hogy mas-mas kulturakban mas-mas
mertekegyseggel mernek valamit....az amerikai cseszes adagolashoz kapcsolodoan
engedjetek meg, hogy egy levelbol idezzek:
"Itt nincs olyan a receptben, hogy vegyel 50 dkg lisztet, vagy 15 dkg
cukrot. Csak vegyel ennyi vagy annyi cup lisztet vagy cukrot.
Itt nem kell a haziasszonynak a mi altalunk hasznalt merleg,
hanem kell , 1 cup merce, 1/2 cup, 1/3 cup, 1/4 cup merce.
Aztan ha azt irjak, hogy tegyel bele egy teaskanal sutoport,
azt nem ugy ertik, hogy kiveszel egy teaskanalat, megmerited
a sutoporbol es beleszorod. Hanem eloveszed a teaskanal mercedet,
es megtoltod tetosen sutoporral, leszineled, aztan ugy szorod bele
a sutemenybe. Itt nincs olyan , hogy lapos vagy tetejes teaskanal,
csak szinelt. Mar Amerikaban voltam vagy ot evig, amibol kettoben
nekem is volt evokanal, fel evokanal, teaskanal, fel teaskanal, negyed
teaskanal mercem, egy keszletben, amit ajandekba kaptam, de
nem hasznaltam. Sot nem is vettem rola tudomast. Mostmar tudom,
hogy ezek a mercek fontos dolgok , hogy egy sutemeny sikeruljon.
Meg a vaj mennyiseget is cupban adjak meg. Itt van elottem egy vajas
doboz, abbol vagyok ilyen okos. 2 cup vaj egyenlo 454 g."
termeszetesen nem lehet azt mondani, hogy 2 csesze akarmi az feltetlenul 454
gramm lesz, de egyszerubb atvaltasokhoz a korabban mas altal ajanlott
www.convert-me.com oldalt en is haszonnal nezegettem, hogy meghatarozzam,
mekkora a 9 inches tal es ha valamit 375 °F-n kell sutni, az nalam mit jelent
en orommel olvasom tovabbra is mas nepek etelreceptjeit, fozesi szokasait es
szamomra igazan akkor hiteles, ha ezt nem probaljak magyaritani es nem mondjak,
hogy itthon ezzel vagy azzal helyettesitsem.....
Jutka
|
|