Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1134
Copyright (C) HIX
2002-04-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1133 (mind)  18 sor     (cikkei)
2 felirat (mind)  10 sor     (cikkei)
3 Hokifli----Csokis shake (mind)  108 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1133 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2002.04.06. 02:30:46-kor írta:

Szia Laja!

> Sutikenek a mezes szerintem kivalo. Egy kilo mezbol nagyon sok lesz. 100 db 
> boven kijon belole meg nagy figurakkal is. Szamoljunk: 1 kg mez 400Ft ha 
> draga,

Nem tudom, te hol elsz? En a szo szoros ertelmeben Magyarorszag kellos kozepen,
 ahol tavalyi aron, termelonel, mert uzletben meg dragabb, 1 kg mez 900.- Ft vo
lt. Azota ugy velem, mar dragabb is lehet.

Udv 

Eva

-- 

+ - felirat (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>A mezeskalacsra a felirat egyszeruen cukorhab. Tojasfeherjet jo sok
>porcukorral felvered, zacskoba dugod es mar irkalhatsz is vele. A feliratot
>egyszeruen hagyod megszaradni. De jo sok cukrot tegyel a habba, mert akkor
>lesz szep a felirat. Azert meg follyon :)

En ugy szoktam elkesziteni, hogy  amig a tészta sül, 20 dkg porcukrot és
_egy_ tojásfehérjét,
__pár csepp ecetet__ habverovel kemeny habba verem. Az egeszet nylonzacskoba
teszem, kiszurom a zacsko aljat, amellyel diszitem a figurakat.
A megrajzolt sutemenyeket 2 oran at hagyom szaradni, mert osszeragadhatnak.
+ - Hokifli----Csokis shake (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello!

Timi vagyok Komlorol, és most csatlakozom hozzatok, eddig csak
olvastam a listat.
Valaki kerte a hokifli recepjet!
Tudja valaki, hogy kell kesziteni a Csokis shake-t???
Olyat mint amit a McDonalds-ban adnak.

Hokifli

Hozzavalok:
33 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg daralt dio
10 dkg porcukor
1 csm vanilias cukor
egy csipet so

A tesztat osszegyurjuk, es kis kifliket formalunk belole. Forro
sutoben, kis langon sutjuk, majd a sutobol kiveve, azon forro vanilias
porcukorban martjuk a kifliket.

Csodakifli

Hozzavalok:
28 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg eleszto
2 dl tejfol
egy fel citrom leve,
egy csipet so,
lekvar,mak,vagy dio
vanilias porcukor

A lisztet es a margarint osszedolgozzuk, majd belemorzsoljuk az
elesztot, beleontjuk a tejfolt, es kessel tovabb folytatjuk a munkat.
Egy csipet soval izesitjuk, majd hideg helyen egy ejszakan at
pihentetjuk. Masnap kesfok vastagsagura nyujtjuk, fankszaggatoval vagy
szeles szaju poharral korongokat szurunk ki belole, es mindegyikre
lekvart, dio, illetve maktolteleket halmozunk. A korongokat
felbehajtjuk, szep vilagossargara sutjuk, es forron vanilias
porcukorba hempergetjuk.

Fahejas kifli

Hozzavalok:
1/4 kg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet fahej
1 csipet orolt szegfubors
1/2 citrom reszelt heja
csipet so
1 teas kanal vanilias cukor
1 tojas
30 dkg liszt

Disziteshez:
10 dkg porcukor
1 csipet fahej
2 tk vanilias cukor
15 dkg lekvar

A vajat kremesre keverjuk a cukorral, fahéjjal, orolt szegfuborssal, a
citromhejjal, egy keves soval es a vanilias cukorral, majd
belekeverjuk a tojast a lisztet es a diot.
A dios tesztat egy nyomozsak segitsegevel kifliformaban a tepsire
nyomjuk, és megsütjük.
Osszekeverjuk a porcukrot, a fahejjal es a vanilias cukrot, majd a meg
forro kifliket ezzel megszorjuk, tetejere lekvart tehetunk.

Magyar dioskifli

Tesztahoz:
40 dkg retesliszt
1/4 kg vaj
3 tojassarga
2 teaskanal porcukor
2 dkg eleszto
2-3 evokanal tej

Toltelekhez:
3 tojásfeherje
1/4 kg kristalycukor
10 dkg daralt dio

Az elesztot hideg tejjel feloldjuk es elkeverjuk a tojassargakkal. A
vajat elmorzsoljuk a liszttel, osszedolgozzuk az elesztos tejjel, 1
keshegynyi soval es cukorral, tesztat gyurunk belole es foliaba
tekerve 1/4 orat pihentetjuk.
Toltelek: tojasfeherjet vizgoz felett addig verjuk a cukorral, mig
kemeny habot nem kapunk.
A tesztat 4 reszre osztjuk. A tesztanegyedeket 1/2 cm vastagon,
negyszog alakban kinyujtjuk, megkenjuk a tojashabbal, meghintjuk
daralt dioval, majd balrol és jobbrol feltekerjuk, s vegul megkenjuk
felvert tojassal.
A tesztatekercsekbol kerek pogacsaszaggato segitsegevel kifliket vagy
felholdakat vagunk ki, s ezeket elosztjuk 3 sutopapirral kibelelt
tepsiben. Elomelegitett sutoben megsutjuk, és talalas elott meghintjuk
porcukorral.






-- 
Üdvözlettel,
 timcsike                          mailto:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS