Sziasztok!
Ez a kavarás sokszor felmerult kerdeskent bennem is. Mindig azt a
valaszt kaptam, hogy akkor nem lesz csomos.
Most csinaltam egy furcsa kiserletet. Kezembe vettem egy tollat, es
ahogyan a rantast kavarom, mozgattam a kezemet. Ha jobbra
kavartam, akkor kort kaptam, ha balra, akkor elipszist.
Nem biztos, hogy ez egy egzakt valasz, de en is meglepodtem a
kulonbsegen.
A rizst en is siman fozom. Mivel en altalaban szaftos dolgokhoz talalom,
a rizs magaba szivhatja a szaftot es nagyon finom lesz.
Kriszta Szegedrol
|
Sziasztok!
Koszonom szepen a valaszaitokat.
>Csak maganerdeklodes, vagy valami munkahoz gyujtod a szokasokat?
Igen, pusztan maganerdeklodes. Ami azt illeti, inkabb mindig az aprobb
trukkok kifurkeszese erdekeben fordulok Hozzatok:)) Recepteket annyit
lehet gyujteni a netrol, hogy csak gyozze az ember…
>Meg csak az uj ev elejen vagyunk,de maris megvan az "ev
kerdese".:)))))
Koszonom:) de azert nem bizom el magam;))
Azert lassatok be, mindannyian jobbra keveritek az etelt. En, oszinten
szolva, sehogy nem tanultam, de egy makrobiotika konyvben azt
olvastam, hogy a jobbra kavarassal az energiat _bele_keverjuk, a
balra kavarassal _ki_keverjuk az etelbol. Kivancsi lettem volna, hogy ki
milyen magyarazatot kapott a keveresi iranyra vonatkozoan.
Zita:
>Az emberek tobbsege - legalabbis Mo-on - a _pergos_ rizst szereti. Az
>olajon dinsztelessel biztosan sikerul. A hagyomanyos magyar
etelekhez jol
…
>Ha csak siman vizben fozod, a gyengebb minosegu rizs kasas lesz, ill.
egy
>tombbe osszeall. Mint a kinai kajaldakban.
En ontok ala olajat, es megis egybeall;)) De a szavaidon
elgondolkodva, lehet, hogy azert, mert nem varok am tul sokat, amig a
rizs az olajon tulzottan atmelegszik, altalaban gyorsan nyakonontom
vizzel… igy talan tenyleg nincs sok ertelme, majd finomitom a
technikamat. Egyebkent a tarhonyat sem tudom tul rendesen
megpiritani, mert mindig felek, hogy megegetem. Azert eheto:)
Leves:
Otthon en sosem suritem a levest, Anyukam neha behabarja. En nem
tudok habarast keszteni, mert ha megprobalkozom vele, akkor egy kis
ido elteltevel ket fazisu lesz a levesem, ezert azt gondolom, hogy
biztosan valamit rosszul csinalok. Ha megkeverem, ujra homogen lesz.
Fozelekre tudok rantast kesziteni, bar meg keresem a
csomosodasmentesseg titkat:) Anyukam fozeleket nem tud fozni…
>De szerintem sem guszta a puszta zoldsegleves.
>Nem baj,ha van egy kis "szine".
Szoval en peldaul nagyon szeretem az alabbi zoldseglevest
(tu:kro:sem): vizbe felteszek fozni karfiolt, zoldborsot, sargarepat es
egy fej hagymat. So, vegeta, petrezslyem. Nem lesz szintelen, szep
attetszo sarga szine lesz:)) Aki ketelkedik az izeben, probalja ki!:)
A gombaleves is tokeletes szamomra ugy, hogy a gomba megfozve egy
kis sargarepaval, sozva. Igaz, itt talalaskor szoktunk egy kis tejfolt
belekeverni.
Egyebkent mi a csaladban mindannyian nagyon karcsuak vagyunk, es –
foleg, amig meg otthon laktam, Anyukamnak meg most is- inkabb az a
gond, hogy hogyan tegyuk tartalmasabba a leveseket. Mivel nem igy
szoktuk meg, ezert okoz ez szamunkra fejtorest:)) Ha en megeszem
egy tartamas levest sok zoldseggel, hussal, tesztaval, suritve, stb.,
azzal mar igazan jollakom.
Koszonom szepen a valaszokat, sokat tanultam beloluk.
Katalin
|
Sziasztok!
Nemrég olvastam egy cikkett az elelmiszeradalekokrol, és a citromsavrol
(talan E350, de nem biztos) azt irtak, hogy szajgyulladast, szajpeneszt
okoz, tovabba igen rakkelto. Korülneztem a kamraban, hutoben és nagyon sok
etel tartalmazza. Leginkabb a 4 honapos kortol ajanlott bebietel lepett meg
(alma-oszibarack).
Miutan mar annyi mindenrol hallottam minden felet, szeretnek tobbet tudni
errol, mielott allast foglalnek.
Nektek mi a velemenyetek?
Eszter
|