1. |
tejszinhab (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
2. |
szuk lenyek (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: gyomberszirupos kalacs (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
4. |
Portugal etelek (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
5. |
Boleny (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: RE: bolenyfu (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
|
+ - | tejszinhab (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Zsoka!
Anyukam beleolvasott a Konyhaba, es o a tejszinmerevito port ajanlja, amit alli
tolag lehet kapni. Neki ez bejott. Persze lehet,
hogy az is tele van karos adalekanyagokkal! :-)))
Katus
|
+ - | szuk lenyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Igazan nem akarok kotozkodni, de ha jol tudom,
>Europaban nem eltek bolenyek.
>Persze lehet, hogy az Amerikaba kitelepult
>lengyelek keszitettek ezt a fajta vodkat...
>
>Logoff Suhy.
En sem a kotozkodes kedveert helyesbitek: eltek.
|
+ - | Re: gyomberszirupos kalacs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
> Szia Tucsi!
> Orommel olvasom bekuldott receptjeid, vajon Te kiprobalod majd oket,
> vagy mar ki is probaltad? Nos nekem a Kinai gyomberszirupos kalacs
> receptjenel mindossze _2 apro_ gondom van. Jelesul honnan szerezhetek
> be cukrozott szeletelt gyombert. Esetleg nekem kell megvenni a
> gyokeret, es megfozni valamilyen cukros leben. (No most akkor az
> ararol persze egy szot sem ejtek, mert ahogy lattam igen csak magas.
> :-(.) A masik problemam 1 csesze zsiros tejszin kell a talalashoz, no
> ezt ugy gondolom, hogy natur tejszint kell raonteni esetleg a
> kalacsra. :-))
> J. Zsoka
En kiprobaltam, es nagyon finom lett. Nem kell hozza cukrozott
szeletelt gyomber. A gyombert a cukros szirupban meg kell fozni,
elveszti az erejet, es olyasmi lesz, mint a cukrozott gyumolcsok. A
gyomber magas arat nem tudom hol lattad, en egy tenyernyi gyokeret
vettem kb. 180 Ft-ert a Cora-ban. Szerintem ez nem magas ar.
Norbi
|
+ - | Portugal etelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
Meg tavaly volt a TV3 "Utazas Gasztronomiaban" musoraban a portugal
nagykovet felesege. Ket etelt mutatott be: az egyik egy tenger
gyumolcseibol keszult torta volt, a masik pedig egy tokehalas-
krumplipures-sajtos etel (tokehal vikomt modra). Sajnos ezt a reszt
nem vettem fel. Vartam, hogy megjelenjenek a receptek a TV3
honlapjan, de nem jelentek meg, es azota a csatorna es a honlap is
megszunt. Nem tudja valaki a recepteket?
Norbi
|
+ - | Boleny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Hungary]
> Temakor: RE: bolenyfu
Igazan nem akarok kotozkodni, de ha jol tudom,
Europaban nem eltek bolenyek.
De bizony most elnek. Sajat szememmel lattam Olaszorszagban, Napolytol
delre, bolenycsajdat. Az o tejukbol keszul a valodi mozzarella sajt.
Hogy lengyel boleny van-e, azt nem tudom.
Juli
|
+ - | Re: RE: bolenyfu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello Konyhasok!
Fenti targgyal jelent meg tollabol az alabbi iras:
----- Original Message -----
>Felado : [Hungary]
> Temakor: RE: bolenyfu ( 21 sor )
> Idopont: Fri Jun 2 02:33:20 EDT 2000 KONYHA #560
idezet kezdete:
> >Az lengyel vodka volt, egy boleny volt a cimkejen (ha jol emlexem,
> >Zubrovka volt a neve). A fu" - egy hosszu fu"szal - asszem valami
> >"bolenyfu" vagy hasonlo nevezetu volt, ami arra terem es a bolenyek
> >legelik.
>
> Igazan nem akarok kotozkodni, de ha jol tudom,
> Europaban nem eltek bolenyek.
> Persze lehet, hogy az Amerikaba kitelepult
> lengyelek keszitettek ezt a fajta vodkat...
>
> Logoff Suhy.
>
idezet vege
En sem akarok kotozkodni, csak a pontositas kedveert:
BOLENY (Bison): a szarvasmarhafelek (Bovidae) csaladjaba tartozo
allatnem. A szarvasmarhaktol rovid, szeles feje, domborodo homloka
es hosszu, gyapjas szore kulonbozteti meg. Ket faja kozul az europai
bolenynek (Bison bonasus) nehany szaz peldanya lengyelorszagi, az
amerikai boleny (Bison bison) tobb Észak-amerikai rezervatumban
vedelem alatt el.
Forras: Uj Magyar Lexikon I. kotet
Akademiai Kiado 1960
otodik valtozatlan lenyomat
Tudomasom szerint Magyarorszagon a multszazadban oltek meg az
utolso peldanyt. Jelenleg magyarorszagon allatkertben tekintheto meg.
Udv.:
>Az igazsag ketelu fegyver<
|
|