1. |
szalonka + kemenyito + citromos martas (mind) |
57 sor |
(cikkei) |
2. |
horhos (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: *** kokeny (mind) |
59 sor |
(cikkei) |
4. |
re:Zita irta meg a csirkeszarnyrol:.csak az a kar, hogy (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | szalonka + kemenyito + citromos martas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Kovary Peter irta:
>De nincsen finomabb szarnyascsemege, mint az erdei szalonka.
Tudjak ezt az olasz orvvadaszok is.... :-)
>Iszonyu nehez megloni, mert atlagban egy masodpercig
>latod, gyorsan, es teljesen szabalytalanul, cikkazva repul
Ezek szerint az olaszoknak cikazoan hord a puskajuk ;-), a multkor is vmi
2-300 db-bal buktak le a hataron.
A szomszedom nagy galambasz, es ok rendszeresen fogyasztanak galambbol
keszult eteleket, levest, porkoltet, stb. Eleinte kinalgattak nekem is a
megkoppasztott galambot, de valahogy nem tudtam elkepzelni, hogy megegyem.
Ti szoktatok galambhust enni?
Mas:
Szereztem kukoricakemenyitot, es kiprobaltam vele a panirozast.
Hasonlitott, de meg nem az igazi... :-)) Lehet, hogy surure csinaltam a
tojasos masszat, de kicsit kemeny lett megsulve. Meg folyton "leult" a
panirozo massza aljara a kemenyito. Van erre vmi praktika - az allando
kevergetesen kivul?
A festes elotti elokeszuletekben :-) legnagyobb meglepetesemre talaltam
itthon egy angol nyelvu kinai szakacskonyvet. Nem is emlekszem, honnan van
nekem ilyen. :-))) Nev alapjan ebben sem talaltam omlos illatos csirket,
viszont a kepek alapjan egyertelmu, hogy a _citromos csirkerol_ van szo.
Igy talan mar ti is megtalaljatok.
Most olvasom, hogy erre mas is rajott. :-)
Eszter > keresere leforditom a konyvben talalt receptet:
hozzavalok:
----------
1 evokanal olaj
250 ml "chinese stock"
(ez olyan alaple, amit husokbol, gyomberbol, hagymabol es nehany evokanal
rizsborbol/sherrybol keszitenek a konyv szerint.)
1 evokanal kukoricakemenyito
1 kiskanal so
1 evokanal citromle
1 kiskanal citromhej
Melegitsuk fel az olajat, tegyuk bele a hozzavalokat, utoljara a
kukoricakemenyitot. Jol keverjuk ossze - es kesz.
sziasztok,
Zita
|
+ - | horhos (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: kokeny lekvar keszites ( 7 sor )
>
> Az erdők szelen, a horhosok menten iden boven termett a kokeny.
Mi az a horhos? turaismereti tanulmanyaim soran mar talalkoztam vele, de
senki se tudta elmondani, mi is az. Bocs a temaba nem vago kerdesert.
- Gergely
|
+ - | Re: *** kokeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"HIX KONYHA" > 2000.10.01. 20:30:26 -5h-kor írta:
>
> Kedves Konyhasok !
>
> Az erdők szelen, a horhosok menten iden boven termett a kokeny.
> Szeretnem tudni, hogyan lehet ebbol lekvart fozni.
> Ha valaki tudja, kerem irja meg !
>
> Kedves Konyhasok !
>
> Az erdok szelen, a horhosok menten iden boven termett a kokeny.
> Szeretnem tudni, hogyan lehet ebbol lekvart fozni.
> Ha valaki tudja, kerem irja meg !
>
Szia Viktor!
Kokeny lekvar receptet nem talaltam, de befottet,, likort es kocsonyat azt igen
. Ezeket leirom, hatha kiprobalod.
Kokenylikor
Amikor az elso der megcsipte a kokenyt, szedunk belole 1,5 kilot. Ezt mozsarba
n magostul osszezuzzuk, es egy uvegedenybe teve raontunk 1,5 liter tiszta szesz
t. Naponta tobbszor razogatjuk, eppen ezert a konyhaban tartjuk kb. 1 honapig.
Egy honap mulva szuropapiron, vagy dupla vaszondarabon atszurjuk es hozzaadunk
egy fel kilo cukorbol es egy liter vizbol fozott kihult szirupot. Egy hetig all
ni hagyjuk, utana ujra atszurjuk, palackozzuk es minel tovabb allni hagyjuk, an
nal izletesebb lesz.
Kokenybefott
4 kg. dercsipte kokenyt megmosunk es szitara teve lecsurgatunk. 2 liter vizet,
2 kg. cukrot felforralunk es a forrasban levo sziruphoz adjuk a kokenyt. Nehany
percig kozepes tuzon fozzuk, majd leveve a tuzhelyrol kihulesig a gyumolcsot a
szorpben hagyjuk. Azutan kiszedjuk a kokenyt, es uvegekbe rakjuk. A szorpot me
g egyszer felfozzuk es kihulve a kokenyre ontjuk. Tetejere szalicilt teszunk es
lezarjuk. 80 fokon 25 percig hokezeljuk. Kihules utan huvos helyen tartjuk.
Kokenykocsonya
2 kg,. megmosott kokenyt es 2 kg hamozatlan gerezdekre vagott almat osszekeveru
nk, keves vizet ontunk ra, es puhara, sot pepszerure fozzuk.Egy fazekra vaszond
arabot erositunk, raontjuk a fozott gyumolcsot es keveres nelkul lassan atcsepe
gtetjuk. A lefolyt levet fozoedenybe tesszuk, s 2 kg cukrot hozzaadva tovabb fo
rraljuk. A tetejen kepzodo habot folyamatosan leszedegetjuk, addig fozzuk lassu
tuzon, amig be nem kovetkezik a kocsonyasodas. A kesz, meg forro kocsonyat uve
gekbe toltjuk, tetejere tartositoszert teszunk, es kihules utan celofannal leko
tjuk.
Udvozollek
Eva
--
|
+ - | re:Zita irta meg a csirkeszarnyrol:.csak az a kar, hogy (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> > Zita irta meg a csirkeszarnyrol:
> > > ...csak az a kar, hogy olyan pici. :-)))))
> A szarny valoban kar. A csirke karja.
> > Hat tucatjaval kell venni.
> Hatot? :))))
> Martha
Vegyel pujka szarnyat az nagyobb vagy strucc szarnyat :)) bar azt meg en
sem ettem
--
Gyula
|
|