Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 628
Copyright (C) HIX
2000-08-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Jelentem, en jartam a konyhaban (mind)  58 sor     (cikkei)
2 Zacskos leves helyett (mind)  57 sor     (cikkei)
3 F20 (mind)  33 sor     (cikkei)

+ - Jelentem, en jartam a konyhaban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!

Most va a paradicsom fo szezonja, ha veletlenul nem tudtok mit kezdeni a
sok termessel, ime nehany jo recept.

Paradicsomos gombamartas

Hozzavalok:   3 evokanal olaj, 2 fej voroshagyma, 15 dk gomba, 2 evokanal
liszt, 4 dl paradicsomle, so, orolt feherbors, bazsalikom, majoranna, 1 dl
tejszin.

A hagymat finomra apritva megparoljuk az olajon, azutan hozzaadjuk a
felaprozott gombat. Megszorjuk liszttel, felengedjuk eloszor a tejszinnel,
azutan paradicsomlevel Megfuszerezzuk es allando kevergetes mellett
felfozzuk. Fott tesztaval talaljuk, megszorhatjuk reszelt sajttal is.

Hagymas paradicsomsalata

Fel kg paradicsom, 1 nagy fej voroshagyma, 3 evukanal olaj, 1 evokanal
citromle, 2 evokanal ecet,so.

A voroshagymat vekonyra szeleteljuk, egy talban leforazzuk ecetes sos
vizzel. Par perc mulva jol kicsavarjuk a lebol. A paradicsomot vekony
karikakra vagjuk, osszekeverjuk a hagymaval es megontozzuk az olaj es
citromle keverekevel.

Paradicsomos padlizsan

3 padlizsan, fel kg paradicsom, 4tojas, 3 gerezd fokhagyma, orolt bors, so,
3 evokanal olaj, fel citrom leve.

A padlizsanokat sutoben kb. 20 perc alatt megsutjuk, kikaparjuk a belet,
aprora vagjuk, osszekeverjuk a lehejazott, felkockazott paradicsommal, es
az aprora vagott fokhagymaval. Megfuszerezzuk, raontjuk a felvert tojasokat
es az olajon lassu tuzon kevergetve atsutjuk, vegul raontjuk a citromlet.

Toltott paradicsom

8 db nagy paradicsom, 25 dk daralt hus, 10 dk rizs, 2 tojas, 2 dl tejfol,
so, bors, olaj, 1 kis voroshagyma. Az aprora vagott voroshagymaval a daralt
hust megparoljuk, megfuszerezzuk, es hozzakeverjuk a kulon edenyben
elofozott rizst, es 1 tojast. Ezzel a masszaval megtoltjok az elozoleg
kivajt belu paradicsomokat. A paradicsom husat osszekeverjuk a masik
tojassal es tejfollel. A toltott paradicsomokat tuzallo talba tesszuk,
leontjuk a paradicsomos tejfollel, es forro sutoben megsutjuk. Koretnek
rizst, vagy burgonyapuret adhatunk.

Bundas paradicsom

Jo kemeny paradicsomokat szeleteljunk ujjnyi vastagra, borsozzuk meg es
tojas, pici tej, liszt, so keverekebol keszitett suru teszta masszaba
martsuk es forro olajban sussuk rozsaszinure. Sultek melle adhato.

Jo etvagyat hozza.

Szeretettel udvozollek benneteket

Eva
+ - Zacskos leves helyett (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: Re: *** HIX KONYHA  ( 16 sor )
>Idopont: Fri Aug 18 15:13:07 EDT 2000 KONYHA #627

Kedves -- !

Udvozollek, en Misi vagyok.
Egy eve iratkoztam fel a listara es azota itt is vagyok, aminek
az lehet az egyik oka, hogy nem olyan irasok jelennek meg itt,
mint a tegnapi. Nem tetszett! A mondanivaloja nem tetszett!
Ha az Archivumba benezel, egyszeruen kepet tudsz alkotni a
listarol, tetszik, vagy nem.
Vegigneztem egy jo par szamot visszafele, de  nem talalkoztam
egyetlen toled szarmazo recepttel, vagy jo tanaccsal sem. :-)
Elnezest, ha tevedek.
(Nem adatik meg minden halandonak, hogy egyszerre a nyelvtan
es a fozestan teren is a legmagasabb csucsokra jusson.) ;-))))

Valoban nem tul szines most a lista, de ez ertheto, hiszen meg a
nyaralasok idoszakaban vagyunk.
Hetfon erkeztunk vissza mi is Mo.-rol, mondanom sem kell, hogy
par kiloval nehezebben.:-(

Ma szabadteri  program volt, de nem bogracs es nem is grill.
Van egy 50x50 cm-es rozsdamentes lemezbol keszult dobozom,
aminek a fala 20 cm magas. Az egesz kb. 20 cm-es labakon all.
Ebben szoktam a bogracs ala tuzet rakni, barhol hasznalhato, nem
egetem ki a fuvet. Ehhez csinaltam, szinten rozsdamentes lemezbol
egy szep nagy tepsit amit ra lehet tenni. Kellett hozza meg magasito,
hogy legyen eleg hely a tuznek a tepsi alatt.

Tarja szeleteket megsoztam, grillfuszerrel megszortam, majd meg
egy keves kinai fuszerkevereket is tettem ra.
Ugyanigy jartam el a par szelet fel centis vastagsagu hasaalja
szalonnaval is.
Ezutan jo nagy tuzet csinaltam faval, hogy jokora parazshalmot
kapjak. A tepsi aljara egy keves olajat ontottem, beletettem a
sutnivalokat. (Kesobb, mar eves kozben derult ki, hogy a
csirkecombokat a hutoben felejtettem.)
A tepsit a tuz fole tettem, es amikor mar jol atforrosodott, a husokat
megforditottam es annyi hideg vizzel ontottem fel, hogy a hust ne
lepje el.
A tuzet taplaltam, hogy a le a tepsiben allandoan fortyogjon.
Rendszeresen potolni kell a vizet, ahogy elfo. Kb 20-25 perc utan
kivettem a husokat, de a szalonnat meg par percig pirosra sutottem,
immar viz hozzaadasa nelkul.
Nagyon finom lett. Mas ize lett, mintha ugyanilyen fuszerezesel a
grillen sutottem volna meg.
Kenyerrel ettuk, kovaszos uborka ill. gorog salata volt melle, no meg
az illegalisan ide kerult szekszardi kekfrankos.

Jo etvagyat kivan mindenkinek:
Misi
ICQ 79457784
www.nexus.hu/misi-nagy
+ - F20 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Re: *** HIX KONYHA  ( 16 sor )
>
> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Re: *** HIX KONYHA  ( 16 sor )
> Idopont: Fri Aug 18 15:13:07 EDT 2000 KONYHA #627
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Nemtudom mit is vartam ettol a listatol ,de minimum napi 8-10
> hozaszolast,recepteket es jotanacsokat fozesrol...
> De nemkaptam csak fuget :))
> Jart egyaltalan az olvasok kozul valaki a konyhaba :)
>
> Minden esetre itt egy recept :
>
> Vegy egy zacskos instant levest
> Ted bele egy 2decis poharba
> Enged fel forro vizel(max 2decivel)
> Kostold meg..
>
> Ha kikopted jo az izlesed
> ha nem: pokoli ehes voltal ,es az is maradtal...

Kedves  !

Mindenesetre koszonjuk az epito jellegu hozzaszolast, es a receptet.
Az augusztusi leveleket vegig neztem, ezekben semmi  kerdesed,
hozzaszolasod, recepted, jotanacsod nem volt. De mi a problemad, amire
valaszt varsz? Minden levelezolista olyan, amilyenne az olvasoi
teszik!
Jo etvagyat
Lajos

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS