Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 726
Copyright (C) HIX
2000-11-27
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 rec:csokikenyer, hatlapos, kozak pecsenye es egyeb (mind)  53 sor     (cikkei)
2 palacsintasuto (mind)  22 sor     (cikkei)
3 Re: *** narancsudito (mind)  23 sor     (cikkei)
4 diabetikus edessegek (mind)  7 sor     (cikkei)
5 hazi keszitesu italok (mind)  45 sor     (cikkei)

+ - rec:csokikenyer, hatlapos, kozak pecsenye es egyeb (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hamis csokikenyer

Goz folott megolvasztunk 25 dkg margarint, beleteszunk 20 dkg
porcukrot, 10 dkg mazsolat, 3 evokanal kakaot, 1 felvert tojast, 1
evokanal lisztet, 25 dkg daralt kekszet. Jol osszekeverjuk, es
folpackkal belelt ozgerincformaba ontjuk. Hutoben dermesztjuk

Jokai szelet

15 dkg cukrot, 20 dkg margarinnal, 40 dkg liszttel, 2-3 tojas
sargajaval, 1/2 csomag sutoporral (6g), 12 g vanilias cukorral,
es annyi tejfollel, hogy kozepes kemeny tesztat kapjunk, osszegyurjuk.
3 lapot sutunk.
Szep piros lekvarral megtoltjuk. (hosszas probalkozas utan, leginkabb
a "Hitler szalonna" neven ismert, boltban kaphato,kemeny vegyes lekvar
valt be, melyet egy picurka rummal (en inkabb vizzel) habosra
keverunk.
Maz: 20 dkg porcukor, 3-4 evokanal forro viz, rozsaszinure szinezzuk.

Koldus torta (Hatlapos) ahogy en keszitem

60 dkg lisztet, 8 dkg margarinnal, keshegynyi szodabikarbonaval, 1
tojassal, 10 dkg cukorral 2-3 dl tejjel osszegyurunk, es 6 lapot
sutunk. (gaztepsi hatuljan - eleg nagy lapokat lehet belole csinalni)
Krem: 40 dkg kristalycukrot felolvasztunk, majd felengedjuk 1,8 liter
tejjel. 5 evokanal kakaot, 7-8 pupozott!!!!!!!! evokanal liszttel
elkeverunk, majd 2-3 dl tejjel osszekeverjuk, es a forrasban levo
karamellas tejhez keverjuk. Egyet forralunk rajta, majd leveve a
tuzrol, 25 dkg margarint is elkeverunk benne. Megtoltjuk a lapokat.
A felso lapra is jut krem!
Ez a suti apukam es sogorom egyik nagy kedvence.

Kozak pecsenye

8 szelet pulykamellet/csirkemellet/karajt/marhahust  (tetszes szerint)
besozunk (esetleg fuszersot hasznalunk), mustarral megkenjuk.
Egy tepsit (tuzallo talat) vekonyan kikenunk olajjal, es egymas melle
beletesszuk a hust.
Toltelek: 3 zsemle, 15 dkg gomba, 15 dkg csirkemaj (en ezt altalaban
kihagyom), 2 fott tojas, 1 nyers tojas, petrezselyem zold, so, bors,
komenymag, es egyeb tetszes szerinti fuszer (en eleg sok fuszert
hasznalok, de sot nem igazan)
a tolteleket a husra halmozzuk, gazdagon megontozzuk tejfollel.
Elomelegitett sutoben megsutjuk.

Kelkaposztafasirt

1/2 kg kelkaposztat sos vizben megfozunk, majd vekony csikokra vagjuk,
es 1 evokanal olajon tovabb paroljuk. Hozzaadunk  1 db tejben
aztatott, kifacsart zsemlet, 2 tojast, 2 evokanal zsemlemorzsat, sot,
borst. Tukortojas-sutoben mindket oldalat megsutjuk.

 Cintia                          mailto:
+ - palacsintasuto (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok

korábbi tanacsokat meghallgatva megvettem a vas(bonyhadi csiszolt)
palacsintasütot.
tapasztalataim:
eloszor leegettem a gyari zsirreteget. a csalad nagy oromere:-)
utána kikentem etolajjal, majd ezt ráégettem (amig a fustoles abba nem
maradt) a csalad legnagyobb oromere.
majd kikenve, felforrositva bele az elso kanal
palacsintateszta...(belekeverve olaj)
hat igen... eggye valt a sutovel, ugyhogy gyorsan elo a fakanalat, es
kivakartam a kukaba.
de nem adtam fel. kikentem megegyszer, a kavefozo-racsot feltettem a gazra,
es lass csodat szuper.
utana mar ki sem kellett kenni (ca. 30db lett) es a szelet sem kellett
felvakarni sose: megraztam dobtam.
bejott.
a palacsinta meg elfogyott.


> Üdvözlettel, Mit freundlichem Gruß, Best Regards, 
>    Szász Attila  (RBHU/CBW)
+ - Re: *** narancsudito (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2000.11.26. 20:30:25 -5h-kor írta:


> Le szeretnem irni, hogy a narancs hajat, amit legtobbszor eldobnank, hogy
> lehet felhasznalni, uditot, vagy cukorkat kesziteni.


Sziasztok!

Nekem is van egy jo receptem narancshejbol.

Dzsuz

6 l viz, 60 dk cukor, 100 db citrompotlo tabletta. Ezt jol osszekeverjuk, hogy 
fololdodjon a cukor. 3 narancs hejat es 3 jo nagy sargarepat megfozunk 2 kanal 
cukorral es fel liter vizzel. Ha kihult osszeturmixoljuk es alaposan osszekever
juk a cukros vizzel. Nagyon finom udito ital es vitamindus.

Udvozollek benneteket

Eva
-- 

+ - diabetikus edessegek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

szuksegem lenne sutemenyreceptekre cukorbeteg apukam 
szamara. Kiprobalt receptek elonyben. 
Elore is koszonettel,

Hajni
+ - hazi keszitesu italok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Tudnatok hazi keszitesu italok receptjet kuldeni.......

Lelki vigasz
Hozzavalok ( 4 szemelyre): 4 dl tej, 8 kiskanal mez, 1-1 dl konyak es rum.
A hozzavalokat osszekeverjuk es forraspontig melegitjuk, de nem forraljuk
fel. Forro vizzel kioblitett
grogos poharba ontjuk es azon forron isszuk.

Kozak ver
Hozzavalok: 3 dkg orolt babkave, 1/2 liter vorosbor, 1/4 liter vodka, cukor
A kavet fel liter vizzel a szokott modon megfozzuk, es azon forron a borral
meg a vodkaval  osszekeverjuk. Forrpontig melegitjuk, es azonnal negy
vastagfalu poharba toltjuk. Kockacukrot kinalunk hozza, amit a szankba
veszunk, ugy kortyoljuk hozza a kozakvert.

Forro tojasos tea
Hozzavalok: 5 evokanal tealevel, 4 szem szegfuszeg, 4 tojassarga, 4 evokanal
cukor, 4 kupica rum, egy keves orolt fahej.
A teat 8  deci, lobogo forro vizzel leforrazzuk, es ket percig allni
hagyjuk. Kozben a tojassargakat a cukorral meg a rummal turmixoljuk, vagy
habverovel habosra verjuk, es negy grogos poharba toltjuk. a forro teaval
felontjuk, a tetejere csipetnyi fahejat szorva azon melegen kinaljuk.

Csokoladeflip
Hozzavalok: 7 csesze eros feketekave, 20 dkg etcsokolade, 2 dl tej, 2
tojassarga, 85 dkg cukor, 5 dl alkohol, 2 csomag vanilias  cukor.
a feketekavebol a 80 dkg cukorral szirupot fozunk. Nagyon simara kikeverjuk
a tojassargakat a hideg tejjel, a vaniliascukorral  meg a maradek 5 dkg
cukorral, es a tuzrol levett, de tuzforro szirupba vekony sugarban,
kevergetve  ontjuk. Beletordeljuk a csokoladet es addig kevergetjuk, amig a
csokolade fel nem olvadt. Ha kihult, belekeverjuk az alkoholt. Azonnal
fogyaszthato, de jobb, ha 2-3 hetig erik.

Mezes koktel

Hozzavalok: 3 liter szaraz feher bor, 8 citrom, 5 dl alkohol, 50 dkg mez.

Lereszeljuk a citromok sarga hejat, es egy napra az alkoholba aztatjuk.
Masnap leszurjuk, levebe csavarjuk a citromok levet es simara keverjuk a
mezze es a borra. Jol zarhato uvegekbe toltjuk es nehany napig erleljuk.
Csak jegbehutve jo.

Jo "kotyvasztast" es megjobb tarsasagot az itokak fogyasztasahoz.

Eva Zalaegerszegrol

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS