1. |
rec:csokikenyer, hatlapos, kozak pecsenye es egyeb (mind) |
53 sor |
(cikkei) |
2. |
palacsintasuto (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: *** narancsudito (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
4. |
diabetikus edessegek (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
5. |
hazi keszitesu italok (mind) |
45 sor |
(cikkei) |
|
+ - | rec:csokikenyer, hatlapos, kozak pecsenye es egyeb (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hamis csokikenyer
Goz folott megolvasztunk 25 dkg margarint, beleteszunk 20 dkg
porcukrot, 10 dkg mazsolat, 3 evokanal kakaot, 1 felvert tojast, 1
evokanal lisztet, 25 dkg daralt kekszet. Jol osszekeverjuk, es
folpackkal belelt ozgerincformaba ontjuk. Hutoben dermesztjuk
Jokai szelet
15 dkg cukrot, 20 dkg margarinnal, 40 dkg liszttel, 2-3 tojas
sargajaval, 1/2 csomag sutoporral (6g), 12 g vanilias cukorral,
es annyi tejfollel, hogy kozepes kemeny tesztat kapjunk, osszegyurjuk.
3 lapot sutunk.
Szep piros lekvarral megtoltjuk. (hosszas probalkozas utan, leginkabb
a "Hitler szalonna" neven ismert, boltban kaphato,kemeny vegyes lekvar
valt be, melyet egy picurka rummal (en inkabb vizzel) habosra
keverunk.
Maz: 20 dkg porcukor, 3-4 evokanal forro viz, rozsaszinure szinezzuk.
Koldus torta (Hatlapos) ahogy en keszitem
60 dkg lisztet, 8 dkg margarinnal, keshegynyi szodabikarbonaval, 1
tojassal, 10 dkg cukorral 2-3 dl tejjel osszegyurunk, es 6 lapot
sutunk. (gaztepsi hatuljan - eleg nagy lapokat lehet belole csinalni)
Krem: 40 dkg kristalycukrot felolvasztunk, majd felengedjuk 1,8 liter
tejjel. 5 evokanal kakaot, 7-8 pupozott!!!!!!!! evokanal liszttel
elkeverunk, majd 2-3 dl tejjel osszekeverjuk, es a forrasban levo
karamellas tejhez keverjuk. Egyet forralunk rajta, majd leveve a
tuzrol, 25 dkg margarint is elkeverunk benne. Megtoltjuk a lapokat.
A felso lapra is jut krem!
Ez a suti apukam es sogorom egyik nagy kedvence.
Kozak pecsenye
8 szelet pulykamellet/csirkemellet/karajt/marhahust (tetszes szerint)
besozunk (esetleg fuszersot hasznalunk), mustarral megkenjuk.
Egy tepsit (tuzallo talat) vekonyan kikenunk olajjal, es egymas melle
beletesszuk a hust.
Toltelek: 3 zsemle, 15 dkg gomba, 15 dkg csirkemaj (en ezt altalaban
kihagyom), 2 fott tojas, 1 nyers tojas, petrezselyem zold, so, bors,
komenymag, es egyeb tetszes szerinti fuszer (en eleg sok fuszert
hasznalok, de sot nem igazan)
a tolteleket a husra halmozzuk, gazdagon megontozzuk tejfollel.
Elomelegitett sutoben megsutjuk.
Kelkaposztafasirt
1/2 kg kelkaposztat sos vizben megfozunk, majd vekony csikokra vagjuk,
es 1 evokanal olajon tovabb paroljuk. Hozzaadunk 1 db tejben
aztatott, kifacsart zsemlet, 2 tojast, 2 evokanal zsemlemorzsat, sot,
borst. Tukortojas-sutoben mindket oldalat megsutjuk.
Cintia mailto:
|
+ - | palacsintasuto (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
korábbi tanacsokat meghallgatva megvettem a vas(bonyhadi csiszolt)
palacsintasütot.
tapasztalataim:
eloszor leegettem a gyari zsirreteget. a csalad nagy oromere:-)
utána kikentem etolajjal, majd ezt ráégettem (amig a fustoles abba nem
maradt) a csalad legnagyobb oromere.
majd kikenve, felforrositva bele az elso kanal
palacsintateszta...(belekeverve olaj)
hat igen... eggye valt a sutovel, ugyhogy gyorsan elo a fakanalat, es
kivakartam a kukaba.
de nem adtam fel. kikentem megegyszer, a kavefozo-racsot feltettem a gazra,
es lass csodat szuper.
utana mar ki sem kellett kenni (ca. 30db lett) es a szelet sem kellett
felvakarni sose: megraztam dobtam.
bejott.
a palacsinta meg elfogyott.
> Üdvözlettel, Mit freundlichem Gruß, Best Regards,
> Szász Attila (RBHU/CBW)
|
+ - | Re: *** narancsudito (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"HIX KONYHA" > 2000.11.26. 20:30:25 -5h-kor írta:
> Le szeretnem irni, hogy a narancs hajat, amit legtobbszor eldobnank, hogy
> lehet felhasznalni, uditot, vagy cukorkat kesziteni.
Sziasztok!
Nekem is van egy jo receptem narancshejbol.
Dzsuz
6 l viz, 60 dk cukor, 100 db citrompotlo tabletta. Ezt jol osszekeverjuk, hogy
fololdodjon a cukor. 3 narancs hejat es 3 jo nagy sargarepat megfozunk 2 kanal
cukorral es fel liter vizzel. Ha kihult osszeturmixoljuk es alaposan osszekever
juk a cukros vizzel. Nagyon finom udito ital es vitamindus.
Udvozollek benneteket
Eva
--
|
+ - | diabetikus edessegek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
szuksegem lenne sutemenyreceptekre cukorbeteg apukam
szamara. Kiprobalt receptek elonyben.
Elore is koszonettel,
Hajni
|
+ - | hazi keszitesu italok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Tudnatok hazi keszitesu italok receptjet kuldeni.......
Lelki vigasz
Hozzavalok ( 4 szemelyre): 4 dl tej, 8 kiskanal mez, 1-1 dl konyak es rum.
A hozzavalokat osszekeverjuk es forraspontig melegitjuk, de nem forraljuk
fel. Forro vizzel kioblitett
grogos poharba ontjuk es azon forron isszuk.
Kozak ver
Hozzavalok: 3 dkg orolt babkave, 1/2 liter vorosbor, 1/4 liter vodka, cukor
A kavet fel liter vizzel a szokott modon megfozzuk, es azon forron a borral
meg a vodkaval osszekeverjuk. Forrpontig melegitjuk, es azonnal negy
vastagfalu poharba toltjuk. Kockacukrot kinalunk hozza, amit a szankba
veszunk, ugy kortyoljuk hozza a kozakvert.
Forro tojasos tea
Hozzavalok: 5 evokanal tealevel, 4 szem szegfuszeg, 4 tojassarga, 4 evokanal
cukor, 4 kupica rum, egy keves orolt fahej.
A teat 8 deci, lobogo forro vizzel leforrazzuk, es ket percig allni
hagyjuk. Kozben a tojassargakat a cukorral meg a rummal turmixoljuk, vagy
habverovel habosra verjuk, es negy grogos poharba toltjuk. a forro teaval
felontjuk, a tetejere csipetnyi fahejat szorva azon melegen kinaljuk.
Csokoladeflip
Hozzavalok: 7 csesze eros feketekave, 20 dkg etcsokolade, 2 dl tej, 2
tojassarga, 85 dkg cukor, 5 dl alkohol, 2 csomag vanilias cukor.
a feketekavebol a 80 dkg cukorral szirupot fozunk. Nagyon simara kikeverjuk
a tojassargakat a hideg tejjel, a vaniliascukorral meg a maradek 5 dkg
cukorral, es a tuzrol levett, de tuzforro szirupba vekony sugarban,
kevergetve ontjuk. Beletordeljuk a csokoladet es addig kevergetjuk, amig a
csokolade fel nem olvadt. Ha kihult, belekeverjuk az alkoholt. Azonnal
fogyaszthato, de jobb, ha 2-3 hetig erik.
Mezes koktel
Hozzavalok: 3 liter szaraz feher bor, 8 citrom, 5 dl alkohol, 50 dkg mez.
Lereszeljuk a citromok sarga hejat, es egy napra az alkoholba aztatjuk.
Masnap leszurjuk, levebe csavarjuk a citromok levet es simara keverjuk a
mezze es a borra. Jol zarhato uvegekbe toltjuk es nehany napig erleljuk.
Csak jegbehutve jo.
Jo "kotyvasztast" es megjobb tarsasagot az itokak fogyasztasahoz.
Eva Zalaegerszegrol
|
|