1. |
Re: Torma (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Zabpelyhes suti (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
3. |
REC: anizsos receptek (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Ecetes, reszelt torma telir (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: erdekes nevu sutik (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: ecetes torma (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
7. |
Re: Ecetes, reszelt torma telire (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
8. |
zabpelyhes suti (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
9. |
Re: anizs aroma felhasznalasi javaslatok? (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Torma (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [International]
> Temakor: Ecetes, reszelt torma telire ( 14 sor )
Szia Gab!
> Hamarosan egy nagyobb mennyisegu tormat fogok kapni. Szeretnek belole telire
>
> ecetes, reszelt tormat kesziteni.
A tormat megtisztitod, apro luku reszelon lereszeled, de az udvaron! Kulonben n
agyon fogsz sirni. Elkeszited a levet hozza. ket es fel dl. vizhez fel dl. 10 %
-os ecet, 1 mokkas kanal so, harom kaveskanal cukor. Addig kevered, mig elolvad
a so, meg a cukor, teszel bele fel mokkas kanal citromsavat, es egy bo keshegy
nyi borkent. Ebbol a lebol annyit ontesz a tormara, hogy csak pepes legyen, ne
usszon a leben. Harom dl-es uvegekbe rakod, lekotod, es be a spejzba. Kb egy h
et mulva csokken az ereje es eheto allapotba kerul. Meg igy is elo szokott ford
ulni azonban, hogy hosszabb ido utan megbarnul. Ha olyan sokat kapsz, ezt ugy v
edheted ki, hogy megtisztitva a tormat lefagyasztod, es mindig annyit veszel ki
belole reszelni, amennyit nehany nap alatt elfogyasztasz.
Udv
Eva
--
|
+ - | Re: Zabpelyhes suti (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Ma volt a @tv2-n az Utazás gasztronomiaba.
>Nem sikerult valakinek veletlenul felirnia a zabpelyhes
>suti es a hozzatartozo meggyes krem receptjet ?
Szia,
A TV2 weblapjan http://www.tv2.hu/Gastro_index.php oldalon talalhatok
meg a receptek, de mindig 2 hettel kesobb. Most a julius 14-i adas
receptje van fent, jovo heten mar varhato a vasarnapi musore.
Leirtak, hogy a vasarnapi musort penteken delelott ismetlik, ekkor
erdemes esetleg felvenni.
Cintia
|
+ - | REC: anizsos receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
ANIZS RUDAK
Hozzavalok: 20 deka cukor, 20 deka liszt, 1/2 csomag sutoporral
keverve, 3 egesz tojas, anizsmag. Keszitese: A cukrot a tojassal
habosra keverjuk, lassankint hozzaadjuk a lisztet, deszkan jol
eldolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyujtjuk, ujjnyi szeles es hosszu
rudacskakra felvagdaljuk, anizsmaggal megszorjuk es kozeperos tuznel
megsutjuk.
ANIZSOS KETSZERSULT
Hozzavalok: 14 deka cukor, 3 tojassarga, 5 tojasfeherjenek habja, 16
deka liszt, 1/2 csomag Dr. Oetker-fele "Backin" sutoporral keverve, 1
deka anizsmag.
Keszitese: A cukrot a tojassargaval jol elkeverjuk, hozzaadjuk a
sutoporral kevert lisztet, a finomra tort anizsmagot, a tojasfeherjek
habjat es elkeverve zsirozott, lisztezett tepsibe ontjuk es megsutjuk.
Ha kihult, felszeleteljuk s tepsibe rakva a sutoben mindket oldalan
megpiritjuk.
Cintia
|
+ - | Re: Ecetes, reszelt torma telir (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
:-) Homokba dugni jo melyen, telen elovenni, megreszelni, ecetezni :-)
Istvan
|
+ - | Re: erdekes nevu sutik (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves felajanlasodra szeretnelek megkerni, hogy ird meg nekem, hogyan irja le
nagymamad receptes konyve hogyan a suhajda elkesziteset.
Segitsededet elore is koszonom.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: lajos-eth2-3.ceu.hu)
|
+ - | Re: ecetes torma (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
>Hamarosan egy nagyobb mennyisegu tormat fogok kapni. Szeretnek belole telire
>ecetes, reszelt tormat kesziteni. Szivesen vennem, ha megirnatok az
>elkeszitesenek a receptjet.
Én frissen készítem mindig, de az nagyon egyszerű. Meghámozod a tormát,
azután reszelőn lereszeled. Ez utóbbi felér egy tisztítókúrával... :) Ha
kisírtad magad, akkor már csak ízlés szerinti lével (ecet, cukor, víz,
fűszer szerintem felesleges bele) leöntöd. Kicsit áll, és már eheted is. Ha
túl csípősnek találod, akkor forró sütőben kicsit pirítsd meg. Csak
óvatosan, mert gyorsan elszáll az ereje.
Az így elkészített eceter torma üvegben, hűtőben 2 hétig eláll (lehet hogy
tovább is, de addigra mindig elfogyott). Ha télire el akarod tenni, akkor
nyilván valahogy tartósítani kell. Gondolom Na-benzoátot keverve hozzá és
forró üvegekbe téve jó sokáig eláll. De szerintem sokkal egyszerűbb magukat
a gyökereket hűvös, sötét, szellős helyen eltárolni...
----------
Laja
|
+ - | Re: Ecetes, reszelt torma telire (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
> Felado : [International]
>
> Hamarosan egy nagyobb mennyisegu tormat fogok kapni. Szeretnek belole
telire
> ecetes, reszelt tormat kesziteni. Szivesen vennem, ha megirnatok az
> elkeszitesenek a receptjet.
>
> Koszonettel:
> Gab
>
Nem tudod mire valalkozol.
Néhány eve nekem is volt kb. 5 kilonyi tormam, nagyon emlekezetes muvelet
volt az elkeszitese:
Az elso szal ledaralasanal tonkre tettem az NDK-as kis gepem daralo reszet,
azota csak habot lehet vele verni. Utana a regi kezi reszelo kovetkezet, az
birta. Masodik szal lereszelese utan kikoltoztem az udvarra, ott is majdnem
kifolyt a szemem, ugy csipet. Hosiesen vegig csinaltam a reszelest. Egyszeru
viz-so-ecet salatalevet csinaltam, kevés szalicilt oldottam fel benne es ugy
ontottem ra az uvegekre. Nem szabad az uvegekbe erosen belegyomoszolni a
tormat.
Utana 2 hetig a kepem ugy fel volt dagadva, hogy alig lattam ki belole.
Legkozelebb akkor csinalok ilyet, ha lesz egy gazalarcom. :-)))
Nagyon finom volt telen a sajat keszitesu tormam.
Szeretettel
Ilse
|
+ - | zabpelyhes suti (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
>Ma volt a @tv2-n az Utazás gasztronomiaba.
>Nem sikerult valakinek veletlenul felirnia a zabpelyhes
>suti es a hozzatartozo meggyes krem receptjet ?
Felirni nem sikerult, de megjegyeztem...
Teszta: zabpehely, szodabikarbona, barnacukor es margarin.
Osszegyurva olyan allagunak kell lennie mint a forgacsnak
(igy mondtak).
Toltelek: kimagozott datolyara narancslevet ontunk, fozzuk
amig besurusodik. Masik lehetoseg, hogy kimagozott meggyet
megcukrozunk, megfozzuk, majd vizbe kevert kemenyitovel
besuritjuk.
A teszta 2/3-ad reszet egy kivajazott, kilisztezett tepsibe
tesszuk, ra a toltelek, majd a maradek teszta. Osszenyomni
nem szabad, mert akkor leeg.
160 fokon 30-40 percig kell sutni.
Biztos jo lehet, en is ki szeretnem probalni...
Koli
|
+ - | Re: anizs aroma felhasznalasi javaslatok? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>A masik kerdesem az lenne, hogy kinek milyen
>otlete van arra vonatkozoan,
>hogy a spajzban levo borzasztoan sok elelmiszeraromat
>mire hasznalhatom?
Esetleg etelek izesitesere?
:-)))
Gabor (aki utalja az anizst)
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: biolpc09.unifr.ch)
|
|