1. |
Karacsonyi vacsi (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
2. |
re: karacsonyi vacsora - fondu (mind) |
57 sor |
(cikkei) |
3. |
fundu (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
4. |
mandulas lazac (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
5. |
libamaj (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
6. |
Ernie - Bende (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
7. |
re: Eleszto (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
8. |
re: Ernie's (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
9. |
Fwd: re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
10. |
Re: re: re: Kedvenc unnepi vacsora gesztenyes pulyka (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
11. |
Eleszto Angliaban (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
12. |
Bejgli kerestetik (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Karacsonyi vacsi (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
Sokan panaszkodtak, hogy maceras frissen sutni a halat es igazuk is van. Mi ezt
ugy szoktuk csinalni, hogy a halat elozo nap csinaljuk meg. Egy szep nagy sull
ot (fej es farok nelkul, kibelezve) par nappal elotte jol beirdalok es befuszer
ezem. Egy nappal Szenteste elott, vagy aznap reggel soban kisutom - azaz egy ki
lo sot elteritek tepsiben, ra helyezem allitva a halat es sutoben megsutom. Ezu
tan a hal hutoben napokig elall es harmad-negyednap is isteni finom hidegen, de
melegitve is. Majonezes-hagymas burgonyaval nagyon klassz!
Ezen kivul meg filezett pulykamellet szoktunk csinalni. Egy-ket napig tejben az
tatom, aztan jol megspekelem fokhagymaval, baconnel es daralt paradicsompaprika
val. Befuszerezem es sutofoliaba rakom (romai talba is lehet). Rakok ala egy ki
s bort, bele par gerezd fokhagymat es meg fuszert. A pulykat beboritom bacon sz
eletekkel es fel fogpiszkalokkal narancskarikakat erositek ra. Osszekotom a sut
ozsakot es sutoban megsutom. Ez is elall napokig es hidegen vekonyra szeletelve
...nyamnyam.
Robi.
|
+ - | re: karacsonyi vacsora - fondu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado :
>Leírnád nagyjából a húsfondüs receptet a mártásokkal együtt?
>Érdekelnek a saláták is
Kedves Diana,
a husfonduhoz nincs kulonosebb recept :-). Altalaban veszek 2-3-4 fele
hust: csirkemell-, esetleg pulykamellfile, sertes szuzpecsenye, kis db
marha belszin - ezek sulnek meg leghamarabb puhara. A husokat ugy 2 cm-es
kockakra vagom, es tetszes szerinti fuszerrel/fuszerkeverekkel bepacolom.
Nagyon finom a Kotanyi go:ro:g /gyros/ fuszerkevereke, de szeretjuk a Steak
fuszert is. Izles szerint barmilyen fuszert hasznalhatsz szerintem. Van
sajat fuszerkeverekem is, kicsit mediterran jellegu (oregano, zsalya,
bazsalikom, kakukkfu) es teszek bele keves chilit. De van aki a natur hust
suti, es csak a martogatosok adjak az izt.
A martogatosok:
- Joghurt-gorgonzola-fokhagyma (ez a kedvencem nagyon sokfele kajahoz),
- Cumberland martas (ribizlizsele osszeforralva vorosborral, narancshejjal,
pici eros mustarral es cayenne-borssal)
- kulonfele mustarok, ketchupok stb.
- szoktam meg fottojasos-snidlinges szoszt is csinalni (keves majonezzel)
- meg keszen veszek Heinz markaju egzotikus szoszt es Remia v. Univer
barbecue-szoszt.
A salatak:
1. Majonezes alma-pore salata
Tubusos majonezt kikeverek tejfollel, a szokasosnal picit tobb porcukrot
teszek bele + frissen orolt borsot. Savanykas (pl. jonatan) almat vekony
szeletkekre vagom, a poret vekony karikakra, es belekeverem. Ennyi.
2. Krumplisalatat becsi modra
Krumplit fozol hejaban. A lenyeg, hogy lisztes, szetfovo!! legyen (sarga
heju). Meg melegen felszeleteled, igy _melegen_ leontod az alabbi level
(kb. 1 kilonyi krumplihoz):
3-4 dl husleves (jo kockabol is)
1-2 fej aprora vagott hagyma
1-2 gerezd zuzott fokhagyma
3-4 ek. olaj
keves borecet
so, bors, esetleg petrezselyem, majoranna, ... - izles szerint
Minel tovabb all, annal jobb, allitolag azert kell melegen, mert igy tobb
dresszinget magaba sziv. Idonkent ovatosan at lehet forgatni, hogy jol
atjarja a dresszing. Amint kihult, mehet a hutobe.
3. Vegyes jegsalata
Hat ennel ami epp adodik, azt teszek bele :-), es vagy egy
olajos-balzsamecetes dresszinget ontok ra, vagy joghurtosat. Figyelem:
jegsalatara csak az utolso pillanatban ontsd a dresszinget, mert hamar
osszeesik!
4. Gorog salata
Paradicsom + uborka + lilahagyma + olivabogyo. Olivaolajjal + borecettel
meglocsolom es jo sok fetasajtot kockazok ra.
sziasztok,
Zita
|
+ - | fundu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv Konyhasok!
Valaki ki tudna engem okositani a fundu: lenyegerol? Csak
hallgatom/olvasom itt meg mashol is a recepteket, kozben azt se tudom,
hogy mi az...
Koszi:
--
NGabor
06/30/677-14-99 #Linux forever! (Debian Sid; 2.4.27)
*Magyarországon minden 41. ember Nagy. Családon belül még jobb az arány.*
|
+ - | mandulas lazac (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Bocsanat,
tegnap a receptembol kimaradt,hogy egy csokor KAPROT vagunk aprora...
Eva
|
+ - | libamaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Mango,
nem kapott a kerdesere valaszt.
Az elso receptem az volt,hogy "vegy egy megfelelo dobozt,tedd bele es
cimezd meg - nekem".:)
En ezer eve nem ettem libamajat.
Emlekeim szerint meg szoktuk tuzdelni fokhagymaval es szepen
megsutottuk.Semmi fakszni. Es betegre ettuk magunkat belole.
A liba levagott ha'ja't tepertonek kell kisutni.
Frissen sult kenyer illik hozza es feher bor.
Eva
|
+ - | Ernie - Bende (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hadd jegyezzem meg,hogy Ernie Californiabol Bende ur termekeit
forgalmazza.
Eva
|
+ - | re: Eleszto (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Kriszti!
Megneztem az itthon levo tartalek sza'ritott elesztomet, amire azt irtak,
hogy 7g sulyu, ez megfelel 20 g friss elesztonek. Talan ebbol
kovetkeztethetsz a nalatok kaphato eleszto mennyiseget figyelembeveve. :)
Szeretettel J.Zsoka
|
+ - | re: Ernie's (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Eva!
Ok postaznak mindenfele, elore kerdezd meg, hogy
mennyibe kerul a postazas, ha ez gond lenne.
En most fogok rendelni toluk.
Bori
|
+ - | Fwd: re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Nem ertem miert lett ez a level torolve, hiszen ez nem
angolul van irva.
--- Borbala Petrovay > wrote:
> Date: Thu, 16 Dec 2004 22:32:43 -0800 (PST)
> From: Borbala Petrovay >
> Subject: re: Re: Kedvenc unnepi vacsora
> To:
>
> Szia Eszter!
>
> Legy szives ird meg a non-plus-ultra receptet.
>
> Koszi!
> Bori
>
>
>
> __________________________________
> Do you Yahoo!?
> Yahoo! Mail - Easier than ever with enhanced search.
> Learn more.
> http://info.mail.yahoo.com/mail_250
>
=====
God Bless!
Borie Petrovay
|
+ - | Re: re: re: Kedvenc unnepi vacsora gesztenyes pulyka (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Úgy érzem a hozzászólásodból, hogy a Karácsony nektek csak egy >kötelezo va
>lami. A férjed kitörölné; nem Te készíted az ünnepi kaját, és nem is a
>kedvence
>d lesz, stb... Miért nem alakítod úgy, hogy az nektek is csodálatos >ünnep
legye
>n?
Miert? Mert az a modi az _oregeknek_ nem tetszene:-)))) Es rajuk vagyok
tekintettel, mert en mar kinottem a gyerekszobabol:-))))De ez talan tulmegy
a Konyha keretein, de gondolom talan abban te is egyetertesz, hogy a mai
karacsony "kisse" eluzletesedett:-)))) No, mivel a ferjem sokat van ezen
eluzletesedett emberek, tolongo karacsonyi vasarlok kozt, igy teljesen
megertem, hogy lemondana rola. Amugy nalunk nem az unnepek teszik szeppe a
hetkoznapokat, szerencsere.-))) Az lenne nekem csodalatos, ha a hegyekben
tolthetnem, koros-korul feher ho, fenyok, es nem kene sutni-fozni-krumplit
pucolni, stb...... es annak se kene aki kvazi a halaszlet fozni, de ez
hosszu, nem ide valo. Egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hogy a legtobb
haziasszony annyira odavan azert, hogy susson, fozzon, rantson, stb.... Az
unnep az, amit kikapcsolodasasl toltesz el, es elvezed, nem csak lerogysz az
egesz napi lotas-futas utan, temetobe menes, fozes, fenyodiszites, fozes,
eves, stb..:-) A Zita fonduje /KONYHA tegnapi szama/ pld kivalo, de ha tobb
generacio van egyutt, akkor leginkabb az oregek akarata ervenyesul:-) En
magunknak egeszen maskepp csinalnam, kezdve azzal, hogy azon nyomban a
hegyekbe utaznek:-)
vica
|
+ - | Eleszto Angliaban (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Friss elesztot lehet kapni itt is, Health Food Shops-ben vagy
akar olyan szupermarketben aminek van sajat peksege. Nem mondom
hogy nem lepodnek meg a helyi Sainsbury pultjanal, de elobb-utobb
megtalaljak!
Juli
|
+ - | Bejgli kerestetik (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Segitsetek nekem legyetek szivesek! Naluk (is) elmaradhatatlan
karacsonyi suti a makos es dios bejgli. Edesanyam szokta sutni, nagyon
finom. Sajnos az elet ugy hozta, hogy megbetegedett, most korhazban van.
Karacsonyra mar haza johet szerencsere. Ellenben a mutet utan meg nem
lesz olyan allapotban, hogy nagyon fozocskezzen. (Nagyon nehezen tudja
megallni). Ezert elhataroztam, hogy iden kulso forrasbol szerezzuk be a
bejglit. Az elore elkeszitett, csomagolt sutiket nem igen csipem.
Szoval, valami olyan helyet keresnek (Bp-en), ahol friss, finom makos,
dios bejgli van. Olyan, ami nem fureszpor izu, es nem sporoljak ki
belole a makot/diot. Valami igazi hazias izt. Van ilyen, vagy csak
szaraz Cora bejglik leteznek? Ha tudtok olyan helyet, ahol lehet finom
bejglit venni, kerlek irjatok!
Koszonom szepen!
Zsolt
|
|