| 1.  | 
		Re: *** Majkrem (mind) | 
	 26 sor     | 
	  (cikkei) | 
 
		| 2.  | 
		majkrem (mind) | 
	 24 sor     | 
	  (cikkei) | 
 
		| 3.  | 
		Majkrem (mind) | 
	 41 sor     | 
	  (cikkei) | 
 
		| 4.  | 
		Majkrem (mind) | 
	 20 sor     | 
	  (cikkei) | 
 
		| 5.  | 
		Majkrem (mind) | 
	 12 sor     | 
	  (cikkei) | 
 
  |  
		| + -  | Re: *** Majkrem (mind) | 
		VÁLASZ  | 
		Feladó:   (cikkei)
		 |  
		
Szia Magdi!
> Mondjatok meg nekem, hogy kell hazilag finom majkremet csinalni? A
> kisfiam naggyon szereti amit veszunk, de a boltiban sok az adalekanyag,
> foleg a szoja,  amire o" rendkivul erzekeny.
 Mi sem egyszerubb.  Veszel egy sertesmajat, ahhoz kb 1 kg sovany hust, ha vele
tlen van a hentesnel friss (tehat nem fustolt) hasa alja szalonna borostol, vag
y vekony szalonna, ebbol kb hetven-nyolcvan deka. Mi jo sok voroshagymaval szer
etjuk. Legeloszor a szalonnat borostol apro kockara vagjuk es kisutjuk  a zsirj
at. Amikor szep rozsaszin, kiszedjuk a megsult szalonnat. A fennmaradt zsirban 
megdinszteljuk a hagymat es porkolt szaftot keszitunk belole. Kelloen izesitjuk
 a csalad szaja ize szerint es bele rakjuk a kis kockara vagott sovany hust. Am
ikor majdnem puha,bele tesszuk a sult szalonna kockakat. Ezzel is fozzuk meg eg
y kicsit, es hozzaadjuk a szinten kockara vagott majat. A majjal csak nehany pe
rcig forraljuk ugy, hogy kozben kevergetjuk, hogy minden szem maj atfojon. Kiss
e kihutjuk es apro lyuku husdaralon legalabb ketszer ledaraljuk. Ha szukseges k
isse utana borsozzuk, sozzuk, porcelan talba halmozzuk, tomoritjuk kisse, kanal
lal mintat nyomunk a tetejere es igy talaljuk.
Udv 
Eva 
-- 
     
                  
  | 
	 
	
		| + -  | majkrem (mind) | 
		VÁLASZ  | 
		Feladó:   (cikkei)
		 |  
		
*hazilag finom majkremet csinalni? A
*kisfiam naggyon szereti amit veszünk, de a boltiban sok az adalekanyag,
igaz hogy mar ezer eve nem csinaltam, de megkerestem a receptet, az
anyukamtol tanultam:
(ebben garantaltan egy fikarcnyi "E"- sincs :))
 25 dkg zsir (!)
fél kg  friss maj
2 fej vöröshagyma
szinespaprika
1 zsomle
fuszerek
- A majat a hagymaval megdinszteljuk.
- Ha kihult,  2 x atdaraljuk
- 1 db vizben aztatott zsomlet -1 egesz nyers tojassal, - soval, - borssal
   osszekeverjuk a ledaralt majjal
(minden fuszert tetszes szerint teszunk bele, ha kisgyermeknek keszited,
nyilvan kevesebb a bors)
- Befottes uvegbe teve  fel oraig dunsztolni kell.
   Lekotni nem fontos.
- Hutoben lehet csak tarolni !!!
  | 
	 
	
		| + -  | Majkrem (mind) | 
		VÁLASZ  | 
		Feladó:   (cikkei)
		 |  
		
Szia Magdi,
ezt a ket receptet talaltam a gepemen, egy probat meger!
------------------------------
Udv.: Misi
Egyszeru majas
Felkilonyi majat felvagunk csikokra, kockakra, ahogy tetszik, nem kell nagyon
kicsikre.... 2 fej hagymat felvagunk szinten lazan, nagyobb kockakra. Eloszor
a hagymat paroljuk olajon uvegesre, aztan hozzaadjuk a majat is es
megpiritjuk, mint a
resztelt majat. Keves so, bors.
Husdaralon ledaraljuk 2-3 kemenytojas tarsasagaban, ketszer
egymas utan. Hozzaadunk egy kaveskanalnyi mustart es simara keverjuk.
Fagylaltoskanallal lehet szep gombocokat rakni salatalevelre.
Kulonleges majpastetom (Csertoi Agnes)
Hozzavalok: 1/2 kg maj, 2 fej voroshagyma, 10 dg zsir (olaj nem jo bele), 5 dg
fustolt szalonna,
2 egesz tojas, 2 fott krumpli (alias burgonya).
Fuszerek: (izles szerint): mustar, so, bors, pastetomfuszer (ld fuszerek),
majoranna, piros paprika.
Elkeszites:
A megforrositott zsiron megfonnyasztjuk a karikara vagott hagymat.
A csikokra vagott majat hozzaadvan, resztelt majat keszitunk
(kozben majorannaval, piros paprikaval megfuszerezzuk.)
Kihules utan osszedaraljuk a szalonnaval es a fott krumplival.
A masszat kikeverjuk a tojasokkal es a tobbi fuszerrel.
Vegul alaposan kigozoljuk.
Pastetomfuszer (Bobe)
 Hozzavalok: 5 dkg fekete bors, 5 dkg feher bors, 5 dkg szerecsendio, 5  dkg
szerecsendiovirag,
6 dkg kakukkfu, 7 dkg majoranna, 2  dkg szegfuszeg, 4 dkg bazsalikom, 2 dkg
rozmaring,
3 dkg  baberlevel, 1,5 dkg fahej, 1 dkg gyomber, 3 dkg szegfubors.
Mindezeket fuszerdaralon megoroljuk, finom szitan atszitaljuk.
Ha kesz, legjobb nagyon szorosan zarhato uvegekbe tenni.
------------------------------
Udv.: Misi
  | 
	 
	
		| + -  | Majkrem (mind) | 
		VÁLASZ  | 
		Feladó:   (cikkei)
		 |  
		
Sziasztok!
Itt a majkrem keszitesi modja. En igy szoktam
csinalni, mindenki nagyon szereti.
 2-3 szep nagy hagymat felszeletelek, megparolom
olajban (jobb a hazi csirke zsir)picit megsozom.
Kozben kb 1/2 kg csirkemajat (lehet diszno maj is,
marhabol nem probaltam) megtisztitok az erektol,
feldarabolom, radobom a hagymara. Nem szabad sozni!
Izles szerint borsozzuk. Lefedve paroljuk 10-15
percig, mig a majdarabok atsulnek. Mikor az egesz
kihult, ketszer atdaralom kislyuku daralon. Izesitem
daralt szegfuborssal es izles szerint adhatunk hozza
meg rendes borsot, sozzuk.
Hutoszekrenybe teszem talalasig. Eleg sokaig elall.
Jo etvagyat!
__________________________________________________
Do you Yahoo!?
Y! Web Hosting - Let the expert host your web site
http://webhosting.yahoo.com/
  | 
	 
	
		| + -  | Majkrem (mind) | 
		VÁLASZ  | 
		Feladó:   (cikkei)
		 |  
		
Sziasztok! 
Csirkemajbol nagyon egyszeruen lehet kesziteni. A megmosott, megtisztitott csir
kemajakat megtuzdeljuk egesz szegfuszeggel (majankent 1-2 db). A maj mennyisege
tol fuggoen rama margarinnal (hogy felolvadva kb. felig erjen a majnak), nehany
 fokhagymaval kis labosban megsutjuk. Kicsit lehet meg fuszerezni, a soval alli
tolag vigyazni kell, mert attol megkemenyedhet. Erdemes lefedni a labost, hogy 
ne csapkodjon ki. Mi szoktuk ugy enni, hogy "belefagy" a vajba, es csak szelete
ljuk es a jo kis fuszeres vajjal egyutt kenjuk a kenyerre, de bele lehet torni 
magaba a vajba, amiben sult, es innentol gondolom boven szabadon valasztott az 
utolagos izesites soval, borssal, kis mustarral, majorannaval, meg hagymaval, f
okhagymaval, savanyu uborka kockaval, esetleg kis szalonnadarabokkal, ki hogyan
 szereti.
  | 
	 
	 
 |